Home Klustips De mogelijkheden voor het optrekken van een scheidingsmuur

De mogelijkheden voor het optrekken van een scheidingsmuur

Door bouwsuper

Het plaatsen van een scheidingsmuur kan op diverse manieren gebeuren en de keuze voor het meest geschikte materiaal is van diverse factoren afhankelijk. De snelheid waarmee een scheidingsmuur opgetrokken kan worden, de verwachte belasting van de op te trekken muur, de eisen die gesteld worden aan de muur en natuurlijk de financiële middelen spelen allemaal een grote rol.

De traditionele manier om een muur op te trekken

Indien de fundering het toelaat kan gekozen worden voor het optrekken van een gemetselde muur. Met een beetje handigheid en vooral geduld kan een gemetselde muur binnen een week volledig klaar zijn. Na het optrekken van de stenen kan de muur geheel naar eigen wens afgewerkt worden.

Snel een scheidingswand optrekken met Ytong blokken

Wie zonder veel werk en moeite een scheidingsmuur op wil trekken kiest het beste voor Ytong blokken. De lichte blokken zijn makkelijk en snel met elkaar te verlijmen, terwijl de muur een redelijke belasting aan kan. Naast het feit dat de cellenbetonblokken redelijk geprijsd zijn, speelt ook de afwerking een grote rol bij de keuze voor een scheidingsmuur van Ytong blokken. Net als een gemetselde muur kan deze wand namelijk op elke gewenste manier afgewerkt worden met verf, behang of tegels.

De keuze voor een gipsplaten scheidingsmuur

Op plekken waar de fundering het niet toelaat en men toch graag een scheidingswand wil plaatsen is een muur van gipsplaten de ideale oplossing. De gipsplaten zijn eenvoudig te plaatsen en de muur kan eveneens op verschillende manieren afgewerkt worden.

Het alternatief: een kast op maat 

Een ietwat duurdere, maar tegelijkertijd extra ruimte creëerende oplossing is het plaatsen van een kast als scheiding tussen twee aangrenzende ruimtes. De kast kan naar eigen inzicht samengesteld worden uit diverse elementen en indien gewenst kan deze zodanig ingericht worden dat deze toegankelijk is vanuit beide kamers.

Related Posts

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.