Home Klustips De leukste projecten om zelf te maken in huis

De leukste projecten om zelf te maken in huis

Door Scott van Ede
De leukste projecten om zelf te maken in huis

Niets is mooier dan je eigen items, meubels en accessoires zelf maken voor in jouw huis! Of het nu gaat om een klein of juist een groot project: er zijn enorm veel ideeën om jouw interieur leuker te maken met zelfgemaakte items. In dit artikel lees je enkele ideeën voor projecten.

#1. Wijnrek

Alle wijnliefhebbers opgelet: vind jij het ook tof om je prachtige flessen mooi neer te zetten? Haal de flessen uit de kast en maak een eigen wijnrek waar je de prachtige wijnflessen in kunt zetten. Het is niet alleen een handige manier om de flessen op te bergen, maar het is ook een stijlvolle toevoeging aan je interieur! Het enige wat je nodig hebt zijn houten planken, schroeven, een zaag, boor, meetlint, potlood en schuurpapier. Dit project heb je al in een aantal uurtjes klaar!

#2. Wandplank

Houten meubels zijn enorm duurzaam en geven ook een natuurlijke en stoere uitstraling in huis. Houten items hebben ook nog eens een lange levensduur, waardoor je er lang mee kunt doen. Tijd om daarom aan de slag te gaan met hout. Maak een prachtige wandplank waar je accessoires, boeken en foto’s op kunt zetten voor in de woonkamer. Dit is een eenvoudig project, maar wel met een mooi resultaat. Tip: voor een wandplank kun je het beste tapbouten gebruiken. Boor gaten in de muur en plaats hier de tapbouten in. Daarna kun je gemakkelijk de plank over de bouten plaatsen en op die manier zit het stevig vast!

#3. Kapstok

We gaan nog even door met de houten projecten, want een ander tof idee is om een kapstok te maken. Op die manier creëer je een mooie, unieke binnenkomst voor iedereen die binnenstapt in jouw woning. Kies een houtsoort uit dat past bij jouw inrichting en stijl en maak een de kapstok precies zoals jij voor ogen hebt. Voor een kapstok kun je het beste houtdraadbout gebruiken. Boor gaten in het hout en bevestig daarna de houtdraadbouten. Boor daarna gaten in de muur en bevestig de kapstok.

Je kunt dus een wijnrek, wandplank of een kapstok zelf maken en jouw interieur een unieke touch geven.  Zorg er wel voor dat je het juiste gereedschap en schroeven gebruikt, zodat je stevige meubels kunt maken. Het is namelijk wel zo fijn als de meubels lang kunnen meegaan. Heel veel succes en plezier met het maken van je eigen meubels en accessoires.

Related Posts