Home RuimteKeuken De juiste raamdecoratie voor in de keuken

De juiste raamdecoratie voor in de keuken

Door Joanne

Raamdecoratie mag in geen enkele kamer ontbreken – dus ook niet in de keuken! Fel zonlicht kan namelijk erg vervelend zijn tijdens het koken. Het is wel zo veilig als je goed zicht hebt op het aanrechtblad als je een scherp mes vasthoudt. Ben je benieuwd welke soorten raamdecoratie geschikt zijn voor in de keuken? Lees dan snel verder.

Aandachtspunten voor raamdecoratie in de keuken

Bij het uitzoeken van raamdecoratie kijk je vooral naar de uitstraling. Past het goed bij je stijl en de rest van het interieur? En voegt het materiaal iets toe aan de sfeer van de ruimte? In de keuken komen er alleen wat extra aandachtspunten bij. De raambekleding moet namelijk vochtbestendig en heel eenvoudig schoon te maken zijn. In een keuken krijg je immers te maken met vocht, vet en vuil. Kies dus altijd voor een materiaal dat hier geschikt voor is. Om je een paar duidelijke voorbeelden te geven, zetten we hieronder een aantal opties op een rij. Al deze soorten raamdecoratie zijn online verkrijgbaar bij ilumio. Zij hebben een heel groot assortiment met op maat gemaakte raambekleding.

Vochtbestendige rolgordijnen

Met rolgordijnen zit je altijd goed. Ze worden vaak gebruikt in de slaapkamer en woonkamer, maar ze zijn ook erg geschikt voor in de keuken. Let er dan wel op dat je kiest voor een vochtbestendige stof. Dit materiaal is eenvoudig te reinigen met een doekje en kan prima tegen condensatie in de keuken. Het grootste voordeel van rolgordijnen is dat ze verkrijgbaar zijn in iedere kleur. Soms zelfs met een verrassende print!

Duo rolgordijnen van polyester

Wil je nog meer controle hebben over de lichtinval in je keuken? Dan zijn duo rolgordijnen misschien een goede optie. Deze gordijnen bestaan uit transparante en verduisterende stroken stof. Deze kun je over elkaar heen schuiven om meer privacy te creëren of juist wat extra daglicht binnen te laten. Doordat een duo rolgordijn is gemaakt van 100% polyester, hoef je je ook geen zorgen te maken over vocht en vuil.

Aluminium jaloezieën

Ga voor een moderne look in de keuken met aluminium jaloezieën. Deze vorm van raamdecoratie is niet alleen heel stijlvol, maar ook erg functioneel. Aluminium is vochtbestendig en natuurlijk gemakkelijk schoon te maken. Daarnaast kun je de lichtinval goed regelen met de kantelbare lamellen. Je hebt hierbij de keuze uit verschillende kleuren en afwerkingen.

Vochtbestendige plisségordijnen

Hou je meer van een zachte en sfeervolle uitstraling? Kijk dan eens naar plisségordijnen. De vochtbestendige stof is onderhoudsvriendelijk en heeft tegelijkertijd een isolerende functie. Handig!

Related Posts