Home RuimteZolder De beste raamdecoratie voor een zolderkamer

De beste raamdecoratie voor een zolderkamer

Door Joanne

Slaapkamer, hobbykamer, speelzolder, thuiskantoor of yogaruimte – hoe je de zolder ook gebruikt, raamdecoratie mag nooit ontbreken. Maar welk soort raambekleding kun je nou het beste gebruiken in deze ruimte? Je moet vaak rekening houden met schuine wanden en ongebruikelijke afmetingen. Hierdoor kun je niet zomaar een paar lange gordijnen aan het plafond hangen. In dit artikel lees je welke raamdecoratie geschikt is voor de zolder.

Duettes

We beginnen met raamdecoratie waar je misschien nog niet eerder van hebt gehoord. Toch is het een hele handige en stijlvolle optie! We hebben het namelijk over: duettes. Duettes worden ook wel dupligordijnen of duo plissé gordijnen genoemd. De raamdecoratie bestaat uit twee lagen geplisseerde stof. In tegenstelling tot de ‘standaard’ plisségordijnen, ontstaat er bij duettes een gesloten honingraatstructuur. Dit geeft de gordijnen een hele chique uitstraling. Daarnaast zorgt de bijzondere structuur voor extra goede isolatie. Dat is bij een zolderkamer altijd welkom!

Plisségordijnen

Is jouw zolder goed geïsoleerd en zit er dubbel glas in de dakramen? Dan zijn standaard plisségordijnen natuurlijk ook een prima optie. De isolerende werking is wat minder dan bij duettes, maar het resultaat is net zo mooi. Ook deze vorm van raamdecoratie is heel goed toe te passen bij schuine dakramen.

Rolgordijnen

Rolgordijnen zijn eigenlijk altijd goed. Deze raambekleding is praktisch, simpel en verkrijgbaar in allerlei varianten. Van een transparante stof tot volledig verduisterend. Er zijn zelfs vochtbestendige rolgordijnen die je in de keuken en badkamer kunt gebruiken. Op zolder is het vooral belangrijk dat je het rolgordijn op maat laat maken. Zo kun je genieten van het beste resultaat.

Jaloezieën

Ook jaloezieën kunnen gemonteerd worden in een schuin dakraam. Een groot voordeel van deze raamdecoratie is dat je de lichtinval goed kunt regelen. Daarnaast zijn jaloezieën verkrijgbaar in uiteenlopende materialen. Voor een moderne look kies je voor onderhoudsvriendelijk kunststof. Wil je juist wat meer sfeer op zolder creëren? Kijk dan eens naar houten jaloezieën. Voor een stoere look zijn jaloezieën van aluminium ook nog een hele mooie optie.

Shutters

Shutters zijn robuust, karakteristiek en echt een onderdeel van het interieur. Het past vooral erg mooi bij stoere woningen of zolders met een landelijke look. Met deze raamdecoratie maak je zeker een statement! Laat de shutters exact op maat maken en bepaal zelf het materiaal, de kleur en de breedte van de lamellen.

Wij zijn benieuwd: Welke raamdecoratie zou jij zelf gebruiken op zolder? Of hangt er al mooie bekleding voor de dakramen? Laat het ons zeker weten in een reactie!

Related Posts