Home Gereedschap De belangrijkste machines en apparaten voor jouw intralogistieke processen

De belangrijkste machines en apparaten voor jouw intralogistieke processen

Door bouwsuper
De belangrijkste machines en apparaten voor jouw intralogistieke processen

Ben jij regelmatig bezig met intralogistieke processen? Dan wil je het vanzelfsprekend zo snel en efficiënt mogelijk laten verlopen. Er zijn verschillende manieren om het transport goed te regelen. Technologische systemen en transportvoertuigen zijn hierbij tegenwoordig onmisbaar. In dit artikel zetten we daarom de belangrijkste machines en apparaten voor intralogistieke processen op een rij.

Stapelaars

Met een compacte stapelaar kun je veilig en eenvoudig door smalle paden rijden. De machine is niet alleen geschikt voor stapeltaken, maar ook te gebruiken als verrijdbare en flexibele werktafel. Houd bij het aanschaffen van een stapelaar altijd rekening met het geschatte laadgewicht wat het moet kunnen tillen. Verdiep je daarnaast in de verschillende soorten accu’s. Zo zijn er elektrische stapelaars met Lithium-ion, loodzuur en loodgel accu’s. Laat je bij twijfel altijd goed adviseren door een professional.

Pallettrucks

Pallettrucks

Moeten er incidenteel pallets horizontaal verplaats worden? Dan is een kwalitatieve handpallettruck aan te raden. Deze trucks zijn heel gemakkelijk in gebruik en flexibel in te zetten. Je hebt de keuze uit verschillende stuurwielen en loopwielen om het perfect aan te passen op de functie en omstandigheden. Als transport van pallets een groot onderdeel is van de werkzaamheden, is een elektrische pallettruck een goede aankoop. Er zijn zowel hoogheffende als laagheffende pallettrucks verkrijgbaar.

Hoogwerkers

Ook op het gebied van hoogwerkers heb je de keuze uit verschillende soorten. Denk aan een schaarlift die enkel verticaal op en neer kan bewegen of een telescoophoogwerker met een uitschuifbare mast. Let bij het aanschaffen vanzelfsprekend op de gewenste hoogte, maar bepaal ook of de machine binnen of buiten gebruikt zal worden. Het is belangrijk om te weten op welke ondergrond de hoogwerker komt te staan. Bij een oneffen ondergrond is een model met rups onderstel bijvoorbeeld een stuk veiliger.

Let op: In veel gevallen heb je een certificaat nodig om een logistiek voertuig te mogen rijden/besturen.

Magazijnkranen

Bij grote magazijnen kan het intralogistieke proces verbeterd worden met geautomatiseerde magazijnkranen. Deze machines beweging zich tussen de hoge stellingen door middel van een rails. Het is vooral een slimme investering voor grote bedrijven.

Transportbanden

Heb je het idee dat er overbodige verplaatsingen zijn met pallettrucks of heftrucks? Dan kun je een deel van de route vervangen door transportbanden. Hiermee maak je het transport een stuk efficiënter. Er zijn interne transportsystemen om een magazijn (deels) te automatiseren en speciale laad- en los systemen om tijd de besparen bij en in- en uitladen van vrachtwagens of containers.

Related Posts