Home RuimteBadkamer De badkamer verbouwen

De badkamer verbouwen

Door bouwsuper
Misschien heb je wat geld geërfd, of heb je er voor moeten sparen. Maar eindelijk is het zo ver: je gaat de badkamer verbouwen. Zonder twijfel heb je een budget in je hoofd. De kunst is om dat budget zo goed mogelijk te besteden. Hieronder lees je een aantal tips.
Doe zoveel mogelijk zelf
Voor een aantal werkzaamheden heb je uiteraard een ervaren vakman nodig. Toch kun je zelf ook veel. Het afvoeren van de oude tegels, die de aannemer heeft afgebikt, is bijvoorbeeld een klus die je niet hoeft uit te besteden. Een container voor de deur is makkelijk, maar vaak niet de goedkoopste oplossing. Vooral omdat veel gemeentes dit afval kosteloos accepteren. Rij dus een paar keer op en neer naar het grofvuil.Het verleggen van leidingen
Je badkamer opnieuw indelen is erg verleidelijk. Laten we het bad eens aan de andere kant plaatsen, dat ziet er zo leuk uit! Het resultaat van deze gedachtegang is dat er leidingen verlegd moeten worden, en dat is een prijzige aangelegenheid. Vaak moet de cementdekvloer open gebroken en opnieuw gestort worden. Het plaatsen van een nieuw bad is uiteraard prima, maar handhaaf hem op dezelfde plaats.

Denk aan later
Ga niet helemaal ‘los’ op het gebied van kleurstellingen. Op enig moment breekt het moment aan dat je wilt verhuizen. Een woning met uitgesproken kleurstellingen in de badkamer is vaak moeilijk te verkopen. Kies daarom voor gangbare kleuren, tegels en accessoires. Bijzondere kleuren zijn meestal duur.

Rond is mooi, rechte hoeken zijn praktischer
De trend in badkamers is momenteel dat er veel ronde vormen worden gebruikt. Helaas is het zo dat die ronde vormen onevenredig veel ruimte in beslag nemen. Een rond bad is zonder meer fraai, maar als je een relatief kleine badkamer hebt, is het misschien toch niet de juiste keuze.

Related Posts

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.