Home Klustips Creatief met tegeltjes

Creatief met tegeltjes

Door Maxime

De ene persoon associeert tegeltjes met ouderwets, de ander vind het industrieel. Je kunt er van alles mee en in deze post ga ik jou daarvoor wat inspiratie geven. De basis voor ieder inspiratieonderdeel zullen, geheel verrassend, tegeltjes zijn haha!

Onderzetters

Een salontafel of eettafel wil je graag zo lang mogelijk goed houden. Placemats kunnen daarbij helpen of onderzetters. Het ene huishouden gebruikt ze altijd de andere nooit. Er zijn ontzettend veel soorten en maten onderzetters te vinden. Maar je moet maar net tegen die set aanlopen die helemaal bij je interieur past.

Gelukkig kun je het ook altijd nog zelf maken! Verzamel een aantal witte tegeltjes. Ga hier vervolgens mee aan de slag door met watervaste verf en een spuitflesjes de onderzetters te versieren. Varieer met vormen en texturen maar gebruik wel dezelfde set kleuren voor een mooi scala aan onderzetters. Voor het iets meer premium maken van de onderzetter zou je nog wat stukjes vilt onder de tegeltjes kunnen plakken zodat het steviger staat en minder snel breken op het oppervlak.

Bureau

Waarom zou een bureau altijd een tafelblad moeten zijn met 4 poten?! Je zou natuurlijk ook een basis kunnen bouwen van MDF hout en deze bestrijken met tegellijm, om vervolgens los te gaan met tegels.  Je kunt kiezen voor kleine gekleurde tegels of een tegeltje met een print. Hetgeen wat je uiteindelijk kiest zal de sfeer in de ruimte gaan bepalen. Denk er dus goed over na.

Tuinbank

In de tuin zijn tegeltjes ook helemaal hip. Een prachtige plantenbak met een zitfunctie op de rand is ideaal. Dit multifunctionele element wordt al vaak gemaakt van hout en is ontzettend simpel te betegelen met effen, geglazuurde, geprinte of beschilderde tegeltjes. Let wel op! Gebruik voor deze tuinbank wel tegels die geschikt zijn voor buiten, zodat ze lang genoeg mooi blijven om van te genieten.

Bouw met behandeld hout een bak voor in de tuin. Vul deze zoals je dat normaal zou doen met grond en beplanting/bomen. Plaats aan de bovenkant een wat bredere plank waar uiteindelijk op gezeten kan worden. Ook deze plank om op te zitten kun je betegelen, maar voor nu betegel je alleen de zijkanten van de bak. Voor een mediterrane sfeer kun je wat warmere kleuren gebruiken en voor een Ibiza sfeertje kun je beter kiezen voor felgekleurde tegeltjes. Wil je nou een mini Marokko creëren? Kies dan voor Marokkaanse tegeltjes die vaak prachtig beschilderd zijn.

Scherven brengen geluk!

En ben je nou net zo onhandig als dat ik ben? En heb je wat tegeltjes laten vallen? Niet getreurd! Deze kun je prima recyclen door ermee te gaan mozaïeken. Beplak bloembakken, oude onderzetters of een stukje wand. Of maak er een schilderij van die je buiten kunt ophangen. Op deze manier heb je in een mum van tijd prachtige zelfgemaakte elementen om je heen.

Wat zou jij betegelen?

Related Posts