Home RuimteTuin Buiten werken: 6 praktische tips!

Buiten werken: 6 praktische tips!

Door Marieke
Buiten werken; 6 praktische tips

Als het eindelijk weer mooi weer is, wil je het liefst de boel de boel laten en in de tuin zitten. Wat je ook kunt doen is je laptop mee naar buiten nemen en buiten aan het werk gaan. Buiten werken is goed voor de creativiteit, de productiviteit én je stressniveau. Ten minste, als je deze tips in acht neemt.

Ook voor buiten een goede werkplek

Het is niet verstandig om met je laptop op het gras neer te ploffen en zo een hele dag aan het werk te zijn. Je gaat dan zeker last krijgen van je rug en je benen. Voor de juiste werkhouding is het van belang als je een goede tuintafel met een goede tuintafel hebt waar je aan kunt zitten. Schuif desnoods je bureaustoel naar buiten als je geen goede tuinstoel hebt.

Schittering van de zon

Ergernis nummer 1 van buiten werken is de schittering van de zon op het beeldscherm van je laptop. Je kunt de helderheid van het scherm wel verhogen, maar dat lost het probleem niet helemaal op. Als je steeds met knijpende oogjes naar je beeldscherm zit te staren, dan krijg je op den duur flinke hoofdpijn. Niet goed voor de productiviteit en creativiteit. Sterker nog, met een fikse hoofdpijn kun je niet goed werken. Zorg ervoor dat je onder een parasol of een schaduwdoek gaat zitten, precies op zo’n manier dat je geen last hebt van de zon. Een zwevende parasol is dan ook handig, omdat je die makkelijk met de zon mee kan draaien. Bovendien is het voor jou ook veel fijner en gezonder als je niet de hele dag in de volle zon zit.

Tip: Zet een kartonnen doos op zijn zijkant op tafel waarin je de laptop plaatst. Zo heb je geen last van de schittering van de zon en raakt je laptop ook niet oververhit.

Lees ook: Hoe kies je de perfecte bomen voor in de tuin?

Stroomvoorziening

Je kunt wel eventjes zonder stroom op je laptop werken, maar op een gegeven moment is de accu leeg en zul je de stekker van de adapter in het stopcontact moeten steken. Zorg voor een verlengsnoer dat lang genoeg is zodat je nooit zonder stroom zit.

Waar bel je?

Je zult vast wel eens door een collega of een klant worden gebeld. Op zo’n moment is het handig om eventjes naar binnen te lopen. Een plek waar je privacy hebt en vrijuit kunt spreken. Voor je buurtbewoners is niets zo irritant als ze kunnen meegenieten van jouw telefoongesprek. Bovendien kan tijdens zo’n gesprek gevoelige informatie ter sprake komen waarvan je liever niet hebt dat het via de buren de wijde wereld in gaat.

Wi-Fi

Heb je een prachtige plek achter in de tuin gevonden? Heerlijk! Helaas kom je er al snel achter dat de internetverbinding heel slecht is. Als je buiten gaat werken, zorg er dan voor dat je ook een goede internetverbinding hebt op de plek waar je wilt zitten.

Zorg goed voor jezelf!

Het klinkt heerlijk om buiten in de zon te werken. Denk wel goed aan jezelf. Smeer jezelf regelmatig in met zonnebrandcrème om verbranden te voorkomen en zet ook een flinke fles water (of andere drank) naast je zodat je voldoende vocht binnenkrijgt.  

Lees ook: Is een tuinkantoor iets voor jou?
Lees ook: Hoe kies je de perfecte bomen voor in de tuin?

Related Posts