Home RuimteBadkamer Budget wandorganizer

Budget wandorganizer

Door Maxime

Ruimte besparen in een badkamer of keuken of misschien wel in de wc of de gang? Met deze budget wandorganizer kan dat geregeld worden. Super simpel maar mega handig en het ziet er ook nog eens gezellig uit in je interieur. Ideaal voor make-up, kruiden, lampjes of sleutels.

Wat heb je nodig?

– plank (in de stijl die bij jouw interieur past, denk bijvoorbeeld aan steigerhout)
– Mason jars of andere glazen potten
– slangenklemmen
– schroeven, boormachine
– verf (optioneel)

Zo ga je te werk – stap 1

Eventueel kun je gebruik maken van hout wat je nog hebt liggen ergens anders kun je een plank uitzoeken in de bouwmarkt. Hier kun je meteen wat slangenklemmen meenemen die je gaat gebruiken om de glazen potten aan de plank te bevestigen. Heb je nou zelf niet direct het gewenste aantal glazen potten liggen? Ga dan eens langs een kringloop waar ze waarschijnlijk wel te vinden zijn. Anders kun je officiële mason jars scoren bij bijvoorbeeld de Hema of Xenos.

Stap 2

Meet allereerst even op hoe lang de plank moet worden. Dit doe je aan de hand van de locatie van je wandorganizer. Zaag de plank op maat, schuur hem lichtjes op en geef hem een kleurtje of laagje bescherming. Vervolgens ga je bepalen hoeveel potten je wilt bevestigen aan de plank door deze erop te leggen en te kijken / markeren welke potten waar mogen komen.

Stap 3

Boor dan de gaatjes voor in de plank én de slangklem. Nu kun je de klem met een schroef aan de plank bevestigen. Tot slot kun je verder met het ophangen van de plank. Ook hiervoor zou ik je aanraden de gaten voor te boren, plugs erin en dan de plank ertegenaan te schroeven. Maar schroef ze er niet helemaal in maar laat ze iets uitsteken.

Stap 4

Op de plank bevestig je aan de achterkant de vier rekogen: een aan elke zijkant en twee daartussenin. Op deze manier hangt de plank stevig tegen de muur zonder dat je lelijke schroeven in zicht hebt. Klik daarna de potten vast in de klemmen en klaar is je praktische wandorganizer.

Variatie

Zoals in de inleiding verteld kun je deze DIY gebruiken voor veel verschillende doeleinde. Zoals op de afbeeldingen voor in de badkamer voor kwasten, wattenstaafjes of watjes. Maar ook eventueel in de gang met kleinere potjes voor sleutels. Of in de keuken voor keukengerei of als verse kruidenrek. De variatie is eindeloos.

Waar zou jouw wandorganizer komen te hangen?

Related Posts