Home Wonen Bovenverdieping inrichten: waarom kiezen voor een vloerkleed?

Bovenverdieping inrichten: waarom kiezen voor een vloerkleed?

Door bouwsuper
Bovenverdieping inrichten: waarom kiezen voor een vloerkleed?

Wil je de bovenverdieping van je woning aanpakken? Daar komt zeker het een en ander bij kijken. Let ook op de vloer styling die je hier kiest. We kunnen een vloerkleed aanraden – of je nu voor een heel tapijt kiest of een vloerkleed op een deel van de verdere ondergrond legt. Wat zijn de voordelen van een vloerkleed op de bovenverdieping?

Vloerkleed is comfortabel aan de voeten

Hét belangrijkste voordeel: een vloerkleed is heerlijk zacht en warm aan de voeten. Dit maakt het dan ook zo’n goede toevoeging aan de bovenverdieping, als hier de slaapkamer te vinden is. Plaats een groot vloerkleed onder je bed! Je kunt mooie vloerkleden bestellen bij Webkarpet.nl, met keuze uit een ruim assortiment. Ook op de overloop biedt een vloerkleed comfort.

Eigen invulling mogelijk: veel opties qua vorm en grootte

Eigen invulling mogelijk veel opties qua vorm en grootte

Het perfecte vloerkleed ziet er voor iedereen anders uit. Let in ieder geval op de vorm en de grootte van het kleed. Een eenvoudige vorm is een vierkante of rechthoekige vorm. Maar ook ronde vloerkleden zijn tegenwoordig populair! Dat oogt net wat speelser. Verder is het een idee om een vloerkleed op maat te laten maken, om het kleed precies in een bepaalde kamer of in een specifiek hoekje te laten passen. Meten is weten!

Stijl die bij je past

Niet alleen de praktische onderdelen tellen mee in het design: het oog wil ook wat! Gelukkig heb je een heleboel looks om uit te kiezen – zo kom je tot jouw ideale vloerkleed. Je kunt denken aan een basic design, in een eenvoudige kleur en zonder verdere poespas. Dit is een tijdloze keuze. Maar er zijn ook veel vloerkleden met een print te vinden: van een grafische print tot een vintage print.

Geluidsdemping met vloerkleed

Is het gehorig op de bovenverdieping in je woning? Dat is niet gek: in veel huizen is dit het geval. Meestal is de benedenverdieping wel netjes afgewerkt qua akoestiek, maar boven is dit lang niet altijd zo. Gelukkig kun je met tapijt of een vloerkleed toch nog flink wat geluid dempen. Het is in ieder geval het proberen waard.

Vloerkleed kinderkamer: zachte ondergrond voor spelen

Een vloerkleed is ook een slimme toevoeging aan de kinderkamer. Kinderen spelen immers vaak op hun kamer, en het kan er ruig aan toegaan. Van het bed springen, stoeien of per ongeluk vallen: een vloerkleed biedt de nodige bescherming. Een houten vloer kan immers behoorlijk hard aanvoelen, net als een vloer van steen. Met een vloerkleed zit dat een stuk beter!

Related Posts