Home materiaal Bouwen in de mediterraanse stijl

Bouwen in de mediterraanse stijl

Door bouwsuper

Traditionele mediterraanse huizen komt men met name tegen in landen als Griekenland en Italië. Ook Spaanse huizen beschikken vaak over typische mediterraanse kenmerken. De kenmerken en de gebruikte bouwmethodes voor dit soort huizen worden hier beschreven.

Bouwen in de mediterraanse stijl

Met name daken en buitenmuren vertonen duidelijke aspecten van de mediterraanse bouwstijl. Bij het plaatsen van buitenwanden maakt men vaak gebruik van stucwerk. Qua muurkleur wordt er meestal gekozen voor wit. Andere veelgebruikte kleuren zijn bijvoorbeeld, geel, perzik en zalm. De kleur van de gebruikte dakpannen is meestal rood.

Bij het ontwerpen van een mediterraans huis, bouwt men over het algemeen slechts twee verdiepingen. Er worden omvangrijke ramen geplaatst die een mooie blik geven op de tuin en de omliggende omgeving. Door middel van een schuine, overhangende dakrand, creëert men een comfortabele, schaduwrijke zit plek in de tuin.

Het binneninterieur

Binnen worden invloeden en trends uit willekeurige tijdperken en regio’s met elkaar vermengd. In het interieur kan men onder andere Spaanse of Italiaanse renaissance bouwstijlen toepassen. Ook de Spaanse Revival decor en het Griekse neoclassicisme zijn geliefde bouw- en designstijlen.

De frisse kleuren die aan de buitenkant van het huis worden gebruikt, komen terug in het interieur. Vanwege het doorgaans warme klimaat, is het belangrijk dat de binnenruimte voor verkoeling zorgt. Daarom gebruikt men bij het schilderen van het interieur vaak frisse kleuren, zoals groen, blauw en wit. Er is echter nog een populair mediterraans interieurdesign, dat in contrast staat met deze stijl. Er kan namelijk ook gekozen worden voor de Toscaanse stijl, waarbij men gebruikt maakt van warme kleuren, zoals pompoen, roest, goud en bos groen.

Buiten en binnen worden verenigd

Vanwege het overwegend warme klimaat van landen rondom de Middellandse Zee, worden buiten en binnen vaak met elkaar verenigd door middel van gemeenschappelijke veranda’s, binnenplaatsen en balkons.

Related Posts

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.