Home Klustips Bouw je eigen keuken

Bouw je eigen keuken

Door bouwsuper

keuken 2Tips voor het plaatsen van een keuken

De keuken is een essentieel onderdeel van je woning. Natuurlijk moet dit goed in elkaar steken. De keuken moet niet alleen praktisch zijn, maar vooral ook een mooie uitstraling hebben. Wanneer je net een nieuwe woning hebt gekocht zonder keuken, dan wil je deze er natuurlijk goed inzetten. Om je hiermee op weg te helpen, volgen er een aantal tips die voorkomen dat je iets over hoofd ziet of vergeet!

Vooraf

Voordat je een keuken gaat plaatsen moet je een aantal zaken checken. Zorg ervoor dat de hoeken van de keuken haaks zijn en dat de muren loodrecht en vlak zijn aangesmeerd. Wanneer je geen verstand hebt van gas, elektra en water, kun je dit beter uitbesteden aan een expert. Ga er in elk geval dan niet zelf aan zitten te rommelen. Zorg dat er geen leidingen lopen waar je bijvoorbeeld de koelkast, vaatwasser of oven plaatst!

Tijdens

Begin altijd vanuit een hoek te stellen. Het op maat maken van de keuken wordt daardoor flink vergemakkelijkt. Je kunt het beste ook alles aftekenen op de muur. Bouw een keuken ook nooit zonder een bouwtekening. Houd je daar aan! Wil je nog gaan tegelen in je keuken? Doe dit dan nadat je de kastjes hebt opgehangen en niet ervoor. Bouw apparatuur ook altijd volgens de montagevoorschriften in.

Handige en praktische tips

Voor de afwerking van de keuken wordt er vaak gebruik gemaakt van kit. Overtollig kit kun je het beste snel verwijderen met water en azijn. Maar je hoeft zeker niet zuinig te zijn met kit bij bijvoorbeeld de afwerking van het keukenblad. Liever teveel kit dan te weinig. Het voorkomt lekkage in de toekomst! Ook een ontluchtingsrooster is erg belangrijk, net als afdekplaten. Alles netjes afwerken doe je natuurlijk met plinten.

Related Posts