Home Geen categorie Beveilig je woning tegen inbraken tijdens je vakantie!

Beveilig je woning tegen inbraken tijdens je vakantie!

Door Marieke
Vakantie

In de zomervakantie gaan velen van ons op vakantie. Maar je huis een aantal weken lang ‘alleen’ achterlaten kan best wel een spannend dingetje zijn. Want voor inbrekers is niet alleen hartje winter een goede tijd, ook de zomervakantie is een goede tijd om flink hun slag te slaan. Veel woningen zijn makkelijke doelwitten voor inbrekers omdat ze niet goed beveiligd zijn, of omdat inbrekers exact weten wanneer jij op vakantie bent. Daarom geven wij je in dit artikel een aantal handige tips om het inbrekers net even wat lastiger te maken om in je huis te komen.

Plaats geen vakantiefoto’s op social media

Natuurlijk is het hartstikke leuk om de wereld te laten zien dat jij op vakantie bent en dat jij geniet van zon, zee en strand en van al het andere leuks dat jullie ondernemen. Je berichten op Facebook en Instagram worden flink geliked. Helaas zijn ook inbrekers actief op social media en ze houden zeer goed in de gaten wanneer iemand al dan niet op vakantie is. En als jij veel vakantiekiekjes plaatst, dan weten inbrekers precies wanneer jij weg bent. Onze tip is dan ook om geen bericht op social media te plaatsen waardoor men weet dat jij op vakantie bent.

Dubbelcheck ramen en deuren

Er kunnen zo van die raampjes in je huis zijn die je altijd open hebt staan. Denk aan het klein raampje in het toilet of in de badkamer. Dat zijn dan ook van die raampjes waar je totaal niet aan denkt om deze dicht te doen als je op vakantie gaat. Ga voor je vertrekt nog eens alle deuren en ramen in je huis langs om te checken of ze echt dichtgedaan zijn en ook op slot. Laat het vervolgens je partner ook nog doen of ga zelf een tweede ronde langs alle ramen. Want zelfs door het kleinste wc-raampje zien inbrekers mogelijkheden om binnen te komen.

Doe alsof er iemand thuis is

Als je wekenlang altijd de gordijnen dicht hebt, en het is altijd donker in huis, dan valt dat op. Lampen in de gang en de overloop kun je laten branden en ook in de woonkamer kun je een tijdschakelaar plaatsen die automatisch op bepaalde tijden het licht aan en uit laat gaan. Zo lijkt het of er iemand thuis is. Gordijnen kun je natuurlijk niet zelf open- en dichtdoen, maar wellicht kun je een buurvrouw of buurman vragen om zo af en toe eens de gordijnen te open of te sluiten.

Zet ook een koffiekopje op tafel of wellicht nog wat “vuile” vaat op het aanrecht zodat het lijkt alsof er iemand thuis is.

Heb je een oprit waar jij je auto altijd neerzet? Het valt altijd op dat een auto er dan wekenlang niet staat. Nodig je buurman uit om gebruik te maken van de oprit. Of als je nog een tweede auto hebt, zet die er dan neer.

Ruim je tuin op

Ligt er een ladder voor het grijpen? Staat er een Kliko onder het raam? Is een tuinstoel of tuintafel makkelijk verplaatsbaar? Maak een rondje door je tuin, bedenk waar inbrekers op kunnen klimmen om je huis in te komen en zet die spullen in het schuurtje. Daarmee maak je het inbrekers ook net even wat moeilijker.

Zorg er ook voor dat alle fietsen, scooters, etc. op slot staan. Ook als ze in je schuurtje staan.

Waardevolle spullen

Laat je huis zo leefbaar mogelijk achter, maar leg waardevolle spullen nu net even niet in het zicht. Een laptop die in het zicht op tafel ligt nodigt wel erg uit om binnen te komen. Berg waardevolle spullen goed op of zorg er in ieder geval voor dat deze niet zichtbaar zijn.

Investeer in een alarmsysteem

Wil je definitief de inbrekers buiten de deur houden? Laat dan een alarmsysteem plaatsen. Alleen al als inbrekers zien dat er een alarm in huis is, zullen ze jouw huis zeker overslaan!

Wat doe jij om je huis te beveiligen tegen inbrekers?

Related Posts