Home Klustips De beste schoonmaakartikelen in de bouw

De beste schoonmaakartikelen in de bouw

Door bouwsuper
schoonmaken bouw

In de bouw kan de omgeving soms erg stoffig of vervuild zijn. Juist op bouwplaatsen waar intensief gewerkt wordt, zijn de juiste schoonmaakartikelen onmisbaar. Wat zijn de beste schoonmaakartikelen in de bouw? Van papieren handdoeken tot professionele schoonmaakmaterialen, we laten je kennismaken met de meest handige producten.

Papieren handdoeken en toiletpapier

Waar gewerkt wordt, is behoefte aan water en zeep. Dit geldt met name in de toiletruimte, de keuken of in de kantine. Voor deze ruimtes zijn er diverse wc-rollen, papieren handdoeken en bijbehorende dispensers of systemen verkrijgbaar. Hygiëne en gebruiksgemak staan hierbij voorop.

Voor het snelle schoonmaakwerk zijn poetsrollen de perfecte oplossing. Dit papier wordt in de bouw voornamelijk gebruikt voor het opvegen van vloeistoffen, oliën en vetten. De poetsrol heeft een lengte die varieert van 120 meter tot meer dan 300 meter. Met de handige poetsrol dispenser hangt dit schoonmaakartikel altijd binnen handbereik. Wilt u poetsrollen kopen? Dan kunt u dat doen bij 123toilet.

Schoonmaakmiddelen en vloerreiniging

Het project wordt bij voorkeur schoon aan de opdrachtgever opgeleverd. Vervuiling en bouwstof verdwijnt sneller door gebruikmaking van de juiste schoonmaakmaterialen en schoonmaakmiddelen. Borstels, ramenwassers en poetsdoeken zijn hierbij onmisbaar. Voor grondige reiniging verdient het aanbeveling gebruik te maken van een professionele allesreiniger, sanitairreiniger of vloeibare zeep. Maak gebruik van krachtige producten die het ergste vuil moeiteloos verwijderen. Speciaalreiniger wordt in de bouw gebruikt voor het verwijderen van graffiti, inkt of stickerlijm.

Voor een perfecte afwerking vertrouw je op een krachtige vloerreiniger, dat gemakkelijk wordt aangebracht met behulp van een microvezel mop of dweilmop. Al deze schoonmaakmaterialen maken het werken eenvoudiger.

Praktisch, toiletwagen huren

Op de bouw is niet altijd een toilet aanwezig. Het huren van een toiletwagen is geschikt voor grotere bouwprojecten met veel personeel. Houd rekening met een tussentijdse schoonmaak en tijdige aanvulling van wc-rollen, handzeep en handdrogers of papieren handdoeken.

Veiligheid op de bouwplaats

Veilig werken verdient grote aandacht. Veel arbeidsongevallen ontstaan op de bouwplaats en zijn een gevolg van onzorgvuldig handelen. Iedere werkgever moet voldoen aan de strenge veiligheidsvoorschriften voor werknemers. Daarnaast is het belangrijk dat er altijd EHBO-middelen voorhanden zijn. Zorg voor voldoende en goedgevulde EHBO-trommels. Wordt er gewerkt met gevaarlijke vloeistoffen of gassen, dan mag een oogdouche met oogspoelvloeistof niet ontbreken. Hoewel de meeste bouwplaatsen in de winterperiode stilliggen, kan het toch voorkomen dat bepaalde werkzaamheden worden uitgevoerd. Voor een veilige toegangsweg tijdens winterse maanden bevelen we de sneeuwruimer, zoutstrooier en strooizout aan.

Bovenstaande schoonmaakartikelen zijn nagenoeg onmisbaar voor bouwplaatsen of werken in de bouw. Hiermee wordt niet alleen een hygiënische, prettige of veilige werkomgeving gecreëerd: een frisse omgeving geeft een frisse kijk op het werk.

Related Posts