Home RuimteBuiten De beste beveiliging van je huis gedurende de zomer

De beste beveiliging van je huis gedurende de zomer

Door bouwsuper

Het vakantiegeld is binnen, de vrije dagen zijn ingepland en de vakantie is geboekt. Het is weer juni en dat betekent dat de langverwachte zomervakantie weer in zicht komt. Een hoop mensen kijken er naar uit een paar weken niet te hoeven werken, maar lekker eropuit te trekken. Dit betekent alleen ook dat je huis een tijd onbewoond achterblijft. Hoe kun je de kans op inbraak zo klein mogelijk maken?

Verschillende typen inbrekers

Om de kans op inbraak te verkleinen is het goed te kijken naar welke soorten inbrekers onderscheiden worden door het Politie Keurmerk Veilig Wonen. Er zijn drie typen te onderscheiden die zich richten op verschillende dingen die ze buit kunnen maken, en ook op andere manieren te werk gaan.

Ten eerst is er de gelegenheidsinbreker. Deze breekt vaak op goed geluk in zonder de grootte van de buit te weten en is daarom niet selectief in wat hij te pakken kan krijgen, maakt gebruik van eenvoudige hulpmiddelen, werkt vaak samen met anderen en woont regelmatig in de buurt. Dit zijn mensen die voornamelijk in de zomer via openstaande ramen binnendringen en niet wachten totdat mensen op vakantie zijn.

Het tweede type, semi-beroepsinbrekers, voert inbreken op bestelling uit, zoekt meestal ook een grote buit, maakt vaak gebruik van geweld en snelheid maar gaat echter wel minder vakkundig te werk.

De derde groep bestaat uit beroepsinbrekers. Deze zoeken uitsluitend huizen waar een grote buit te halen is, bereiden zich grondig voor op de inbraak, maken gebruik van geavanceerde hulpmiddelen en hebben vakkennis die eventueel ingehuurd wordt.

Tips voor de beveiliging van je huis

Tijdens een langere afwezigheid door vakantie is de kans op een inbraak door een semi-beroepsinbreker of beroepsinbrekers het grootst. Kijk dus goed naar beveiligingstoepassingen die tegen geweld bestand zijn, maar ook tegen geavanceerd inbrekersgereedschap.

  • Draai alle deuren op slot en vergeet daarbij niet minder vaak gebruikte deuren, zoals een garagedeur. Zorg ook dat alle deuren voorzien zijn van cilindersloten. Gecertificeerde cilindersloten van Cilinderslotenshop.nl beveiligen op allerlei manieren tegen bijvoorbeeld lockpicking en cilindertrekken.
  • Buitenverlichting schrikt inbrekers af , dus zorg dat er zich geen ramen of deuren in donkere hoeken bevinden waar mensen uit het zicht van anderen hun gang kunnen gaan, en maak gebruik van licht met bewegingssensoren. Het terrein rond je huis en bepaalde ingangen kun je nog extra beveiligen met een IP camera, die ook inbrekers ontmoedigt.
  • Binnenverlichting op tijdschakelaars geeft een huis toch een bewoonde indruk, helemaal in combinatie met Fake TV. Dit is een kastje dat dezelfde lichtflitsen geeft als een televisie waardoor het net lijkt of je thuis tv zit te kijken.
  • Omdat het nooit helemaal te voorkomen is dat mensen ongewenst binnendringen, kun je in deze kluizen webshop terecht voor extra beveiliging van kostbaarheden.
  • Schroom niet om buren waar je regelmatig contact mee hebt niet alleen te vragen de planten eens water te geven, maar ook de post op te ruimen en de gordijnen af en toe eens te sluiten en openen. Heb je dit aan meerdere mensen gevraagd, maar niet genoeg sleutels voor iedereen? Dan kan een sleutelkastje uitkomst bieden. Zij kunnen natuurlijk ook een oogje in het zeil houden en 112 bellen als ze vreemde geluiden of brekend glas horen of verdachte of onbekende personen bij je huis zien.

Door zowel deze technische als organisatorische maatregelen tref je hopelijk je huis hetzelfde aan na de vakantie zoals je het had achtergelaten toen je vertrok!

Related Posts