Home Klustips Behang verwijderen

Behang verwijderen

Door bouwsuper

renovation of house interiorDe meeste klussers hebben geen hekel aan behangen, na verloop zie je immers het resultaat van je werk. En dat is leuk. Het verwijderen van de oude behanglaag is echter een werkje dat minder populair is. Toch is het belangrijk dat je het oude behang eerst van de muur haalt, dat komt het eindresultaat ten goede.
Nog steeds gaan sommige mensen behang te lijf met een plamuurmes. Hierdoor kan het stucwerk beschadigd raken. Ook blijven er vaak behang- en lijmresten op de muur achter. Er zijn twee manieren om oud behang van de muur af te krijgen.

Afweekmiddel
Vooral voor kleine oppervlaktes is het gebruik van een afweekmiddel handig. Nadat je het hebt verdund zoals vermeld op de verpakking breng je de vloeistof op de muur aan met een blokkwast. Het afweekmiddel heeft maar een paar minuten nodig om in te trekken. Hierna steek je het behang eenvoudig van de muur af. Gebruik hiervoor een breed plamuurmes. Nadien moet je wel de muur afnemen met water.

Afstomen
Een stoomapparaat gebruik je voor grotere oppervlaktes. Je kunt ze huren bij iedere grote bouwmarkt. Wees voorzichtig met een stoomapparaat. Stoom kan lelijke verwondingen veroorzaken.
Nadat je het apparaat volgens de gebruiksaanwijzing hebt gevuld hou je de stomer enkele tijd tegen de muur. Hoe lang je de stomer tegen de muur moet houden is afhankelijk van het type behang. Vervolgens steek je het losgekomen behang met een plamuurmes van de muur. Zorg dat de hoek tussen het plamuurmes en de muur zo klein mogelijk is, dat voorkomt beschadiging van het stucwerk.

De nabewerking
Nadat je alle rommel hebt opgeruimd is het tijd voor de nabewerking van de muur. Achtergebleven lijmresten kun je met schuurpapier verwijderen, gebruik papier met een fijne korrel. Tot slot kun je eventuele scheuren of beschadigingen bijwerken met een muurvuller.

Related Posts

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.