Home Wonen Bamboe in je interieur: 5 mooie voorbeelden

Bamboe in je interieur: 5 mooie voorbeelden

Door Judith
Bamboe ladder

Bamboe is een bekende plant die afkomstig is uit Azië. Het is officieel een gras, maar de stengels worden al snel dik en sterk. Ze lijken veel op hout en het materiaal wordt voor heel veel dingen gebruikt. Bamboe hout heeft een warme bruine kleur en is erg duurzaam. Het wordt dan ook steeds vaker in huis gebruikt als decoratie of in accessoires. Wil jij graag wat meer bamboe in jouw huis? Check deze 5 leuke voorbeelden van bamboe in je interieur!

1. Bamboe jaloezieën

Bamboe is erg geschikt voor het maken van jaloezieën. Het hout is van nature vrij recht en kan goed geschaafd worden. Bamboe jaloezieën hebben een heel gezellige, warme uitstraling. Daarin verschillen ze hemelsbreed van metalen jaloezieën, die eerder een kille uitstraling hebben. Daarnaast zijn bamboe jaloezieën vele malen duurzamer dan houten jaloezieën. Ze zijn dus verreweg de beste keus als het gaat om raamdecoratie.

2. Bamboe ladder

Ladders zijn helemaal in in het interieur. Vooral in het landelijk interieur passen ze uitstekend. Deze ladders zijn niet echt functioneel, maar wel heel decoratief. En natuurlijk zijn ze er ook van bamboe. Het bamboe geeft de ladder een heel nieuwe uitstraling. Het heeft een luxe look, en is dus ideaal als je je badkamer wilt omtoveren in een spa of relax-ruimte.

3. Bamboe lampen

Bamboe is erg veelzijdig en het bestaat in veel soorten. Van dunne takken bamboe wordt vaak vlechtwerk gemaakt. En bekijk deze prachtige lampen eens! De kappen zijn gemaakt van dunne bamboe scheuten die rondom in een mooi patroon zijn gezet. Natuurlijk zijn er nog veel meer mogelijkheden op het gebied van lampenkappen. Bamboe is goed bestand tegen warmte, maar blijft het best te combineren met een LED-lamp.

4. Levende bamboe

Natuurlijk is er ook nog levende bamboe. Je hoeft niet meteen te denken aan een bamboe-bos van drie meter hoog. Er zijn veel soorten bamboe die veel kleiner blijven. Ze zijn ideaal als kamerplant. Ze kunnen vrij lang zonder water en blijven altijd mooi groen. Je kunt de meeste soorten bamboe vrij gemakkelijk zelf stekken. Maar je moet wel onthouden dat de plant in de tuin kan gaan woekeren, dus het is verstandig hem altijd decoratief in een pot te houden.

5. Bamboe headboard

Wil jij graag een bamboe decoratie aan de muur? Check dit tweepersoonsbed met zelfgemaakt bamboe headboard! Je kunt bamboe vrij eenvoudig gebruiken als decoratie. Het laat zich gemakkelijk tegen elkaar leggen omdat bamboe over het algemeen mooi recht groeit. Ben jij van plan om zelf je bed te bouwen? Dan is het heel bijzonder en leuk om te werken met bamboe. Het frame zelf kun je niet van bamboe maken, maar je kunt het bed wel bekleden met bamboe. Of je maakt een mooi strak headboard boven het bed van bamboe.

Bamboe is een heel mooi materiaal om in het interieur te verwerken. Dat kan op heel veel manieren. Zo zijn er tegenwoordig ook bamboe meubels te vinden, al zijn die nog volop in ontwikkeling. Maar bamboe als sierobject en bamboe om meer warmte en kleur in het interieur te halen wordt al veel toegepast. Omdat bamboe zo’n goed, veilig en duurzaam materiaal is, is het razend populair. Hoe ga jij bamboe toepassen in je interieur?

 

Related Posts