Home Wonen Bakstenen in je interieur? Alle voordelen op een rijtje

Bakstenen in je interieur? Alle voordelen op een rijtje

Door bouwsuper
Bakstenen in je interieur Alle voordelen op een rijtje

Bakstenen is een goede keuze voor het creëren van een stoere look in huis. Door bakstenen in huis te gebruiken voor de muur kun je direct een stoere en industriële uitstraling creëren. In dit artikel lees je hoe je bakstenen in huis kunt gebruiken én wat de voordelen zijn. Laten we beginnen!

#1. Hoe kun je bakstenen toevoegen in huis?

Heb jij een stoere inrichting of wil jij juist wat meer industriële items en sfeer toevoegen? Kies dan voor een mooie bakstenen muur in huis. Dit is ideaal wanneer je bijvoorbeeld een afscheiding wil maken tussen de keuken en de woonkamer bijvoorbeeld, maar ook kun je tegen een wand een bakstenen muur maken. Het staat robuust, stoer en is ook nog eens een mooie toevoeging in huis. Jouw interieur krijgt direct meer karakter en je kunt het helemaal afmaken met andere materialen die erbij passen. Denk aan houten accessoires of leren meubels. Dit matcht mooi met de bakstenen muur.

Hoe kun je bakstenen toevoegen in huis

#2. Waar moet je op letten bij het aanschaffen?

Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten bij het aanschaffen van bakstenen. Kijk allereerst naar welke soort baksteen je wil hebben. Kijk naar de vorm, kleur en de grootte. Wil jij juist een rustieke look? Of juist een wat minimalistische soort? Het is dus ook van belang om te kijken naar de textuur van de stenen. Er zijn bakstenen in het rood tot grijs en bruin, maar ook van ruwe tot gladde oppervlakken. Kijk dus goed naar jouw eigen interieur en jouw stijl om te bepalen welke soort het beste bij jouw huis past.

#3. Voordelen op een rijtje

Het aanschaffen van bakstenen heeft enorm veel voordelen! Het allerbelangrijkste is de duurzaamheid van bakstenen. Het gaat namelijk jarenlang mee en is makkelijk te onderhouden. Daarnaast geeft het een mooie, stoere uitstraling in huis én is het ook nog eens geluiddempend. Wil jij dus meer sfeer in huis creëren, een duurzame keuze maken en weinig onderhoud uitvoeren? Dan is het een perfect idee om eens te kijken naar het aanschaffen van bakstenen. Ga jij binnenkort verbouwen of een tussenmuurtje maken? Overweeg dan ook eens om kalkzandsteen te gebruiken. Dit is ook een heel fijn en goed materiaal om mee te werken!

Kijk dus goed naar jouw interieurstijl en kies daarna de juiste kleur, textuur en vorm van de bakstenen. Heel veel succes!

Related Posts