Home RuimteBadkamer Badkamer renoveren: 7 tips voor de badkamer van je dromen

Badkamer renoveren: 7 tips voor de badkamer van je dromen

Door Joanne

Je badkamer is toe aan renovatie. Dit is hét perfecte moment om al je wensen op een rijtje te zetten en te kijken wat er mogelijk is. Zo kun jij eindelijk de badkamer van je dromen creëren! Heb je geen idee waar je moet beginnen? In dit artikel staan 7 handige tips!

1. Bepaal de indeling

De indeling is vooral heel belangrijk bij een kleine badkamer. Misschien droom je al jaren van een groot ligbad. Dan is het verstandig om eerst goed te kijken of er wel ruimte voor is. Misschien moet je een douche eruit halen of je wens van een dubbele wastafel uit je hoofd zetten. Uiteindelijk is een volgepropte ruimte ook niet het beste. Maak van tevoren een plattegrond en kijk op deze manier wat de mogelijkheden zijn. Hierna kun je gericht gaan shoppen!

2. Kies je stijl

Bepaal de nieuwe look van je badkamer. Was het eerst heel ouderwets en wil je nu juist een moderne uitstraling? Hou deze nieuwe stijl dan altijd in je achterhoofd tijdens het aanschaffen van nieuwe spullen. Denk daarnaast na over het kleurgebruik en over alle materialen die je terug wilt laten komen. Alles voor een geweldig resultaat!

3. De vloer en muren

Nadat je de stijl hebt bepaald kun je aan de slag met de basis: de vloer en de muren. Ga online op zoek naar inspiratie of laat je adviseren in een winkel. Het is belangrijk dat het materiaal vochtbestendig en makkelijk schoon te maken is. Tegenwoordig heb je zelfs prachtige houten vloeren die geschikt zijn voor de badkamer! Dit geeft de ruimte meteen een hele bijzondere en chique uitstraling. Ga je liever voor minimalistisch? Dan zijn grote stenen tegels een mooie optie. Dit kun je ook nog van de muur door laten lopen in de vloer. Dit maakt een kleine ruimte optisch een stuk groter!

4. Groot ligbad

Een groot ligbad is voor veel mensen een echte droom. Bij een renovatie zou je deze droom ook echt waar kunnen maken! In een ruimte badkamer zijn er veel verschillende opties. Zo kun je het bad gewoon tegen de muur zetten, maar je kunt het ook wat luxer aanpakken met een vrijstaand (bubbel)bad.

5. Ruime douche

Is er nét geen ruimte voor een bad? Pak dan helemaal uit met een ruime douche! Maak een inloopdouche met een grote glazen wand. Kies daarnaast voor een regendouche om de relaxte sfeer helemaal compleet te maken!

6. Mooi toilet

Een toilet is natuurlijk erg praktisch, maar het mag er ook wel goed uitzien! Koop een wandtoilet met een strak design. Op deze manier past het mooi bij de rest van de moderne en nieuwe badkamer.

7. Stijlvolle wastafel

Een stijlvolle wastafel wordt steeds belangrijker. Het mag een echte eyecatcher zijn! Ook dubbele wastafels zijn een grote trend op dit moment. Handig als je de badkamer met iemand moet delen!

 

Related Posts