Home Klustips Auto opknappen of verkopen

Auto opknappen of verkopen

Door bouwsuper

Klussen, ‘t is een hobby

Zowel vanuit een groeiend milieubewustzijn als omdat het gewoon leuk is, geven meer en meer mensen hun spullen een tweede leven. Dat kan door hen naar een kringloopwinkel of tweedehandszaak te brengen, maar ook door kleine en soms grote reparaties zelf uit te voeren. Voor auto’s is dit al helemaal niet nieuw, mensen vinden het van oudsher fijn om aan hun eigen wagen te sleutelen. Maar vanaf wanneer en in welke mate dit ook economisch is, dat is de vraag.

Meer en meer gelijkenissen tussen auto en computer

Vroeger was het leven eenvoudiger, en vooral makkelijker, je hoort het wel eens meer, meestal afkomstig van iets oudere mensen ten prooi aan een zekere nostalgie. Voor auto’s is deze uitspraak echter een waarheid als een koe. Enkele tientallen jaren geleden waren auto’s pareltjes van mechanica. Radertjes, aandrijfriemen, een accu en een motor, veel meer was het niet. Dit betekende ook dat iedereen met een beetje inzicht in mechanica en een minimum aan logisch denken, de meeste hertellingen aan zijn auto zonder al te veel problemen zelf kon uitvoeren. Vandaag zijn echter vrijwel alle functies van je wagen computergestuurd, zodat zelfs een geschoolde garagist een mankement enkel nog kan opsporen met behulp van speciale, eveneens computergestuurde, diagnostische programma’s. Zelf ingrijpende herstellingen uitvoeren wordt zo steeds moeilijker, om niet te zeggen onmogelijk. Je wagen laten herstellen wordt steeds duurder.

Veiligheid voor alles

Natuurlijk kan je nog steeds zelf je accu vervangen, een nieuwe band opleggen of het koetswerk verfraaien. Wanneer je echter over fundamentele functies zoals motor, koppeling of remmen begint te praten, speel je beter op veilig. Dit betekent dan weer vrijwel altijd het inschakelen van een professional, inclusief de bijhorende kosten. Dan is het ogenblik gekomen om jezelf de vraag te stellen of je auto deze kosten nog wel waard is.

Vlot verkopen

OK, je auto werd afgekeurd door de APK, weigert nog een meter te rijden en is niet bepaald nieuw, de reparatiekosten zijn met andere woorden zeker hoger dan de waarde van die auto. De beslissing om hem van de hand te doen is dan snel genomen. Maar hoe doe je dat zonder weken- of maandenlang biedingen te moeten aanhoren en uiteindelijk nog met een schijntje genoegen te moeten nemen? Het wegbrengen naar een sloopauto inkoper zou een ideale oplossing zijn.

Je krijgt vaak meteen uitbetaald, je auto wordt zelfs opgehaald en de RDW vrijwaring wordt ook meteen geregeld. Ideaal dus om je auto vlot te verkopen!

Related Posts

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.