Home RuimteTuin Alles wat je moet weten over zwembaden in de tuin

Alles wat je moet weten over zwembaden in de tuin

Door bouwsuper
Alles wat je moet weten over zwembaden in de tuin

Het begint steeds warmer te worden, de zomer komt eraan en iedereen gaat de tuin weer in. Een zwembad in de tuin is de ultieme manier om voor verkoeling te zorgen. Denk je na over een zwembad in de tuin, maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Er komt namelijk heel wat bij kijken dan enkel het bad laten vollopen met water. We helpen je een eind op weg. 

Soorten zwembaden

Een design zwembad zien mensen als de ultieme luxe in de tuin. Als eerst is het belangrijk om onderzoek te doen naar de soorten zwembaden die er zijn. Afhankelijk van de situatie en de grootte van je tuin, bepaal je welk type zwembad het beste in jouw tuin past. Als je bijvoorbeeld kinderen hebt, is het belangrijk om rekening te houden met de hoogte van het zwembad. Ook de vorm van je tuin is belangrijk bij het uitkiezen van een zwembad, Bij een lange en smalle tuin is het handiger om een rechthoekig model te nemen. 

Opzetzwembad of een ingebouwd zwembad?

Opzetzwembad of een ingebouwd zwembad

Ook zul je een keuze moeten maken tussen een opzetzwembad of een professioneel ingebouwd zwembad. Een voordeel van een opzetzwembad is dat ze erg flexibel zijn qua locatie, je hoeft ze ook alleen op te blazen en hij staat Daarnaast zijn ze eenvoudig te onderhouden. Maar een ingegraven professioneel zwembad straalt luxe uit en ziet er strakker uit. Bij een ingebouwd zwembad heb je te maken met een zwemvijver aanleggen. Een voordeel hiervan is dat je op ieder moment een duik kunt nemen in je prive zwembad. 

Onderhoud

Er komt veel kijken bij een zwembad in de tuin, zoals het onderhouden ervan. Als eerst is het belangrijk dat het water de juiste waardes behoudt. Hiervoor kan gemakkelijk een ph- en chloor regeling voor worden gebruikt. Kloppen de waardes niet meer? Dan is het van belang om de juiste middelen te gebruiken zodat je snel weer kunt genieten van een schoon en veilig zwembad in de tuin. Als je dit niet regelmatig doet, kan het water vies worden en kunnen er bacteriën en ziektes in ontstaan. Ook een filter is essentieel om het water schoon te houden. Door de skimmers verdwijnt dan al heel snel al het vuil. Daarnaast is het belangrijk om zelf regelmatig de wanden, randen en bodem van het zwembad grondig schoon te maken.

Related Posts