Home materiaal Alles wat je moet weten over kunststof profielen

Alles wat je moet weten over kunststof profielen

Door bouwsuper
Alles wat je moet weten over kunststof profielen

Dakranden, gevelbekleding en dergelijke werden vroeger vaak van hout gemaakt. Tegenwoordig is het vooral kunststof dat de klok slaat. Bij het monteren van dit materiaal kun je te maken krijgen met randjes, naden, aansluitingen en overgangen. Om dit soort dingen mooi weg te werken, heb je kunststof profielen nodig. In deze tekst lees je alles wat je moet weten over deze profielen. Hopelijk helpt dit jou om te bepalen welke profielen je het beste kunt gebruiken om kunststof af te werken.

Soorten hoekprofielen

Wie denkt dat er slechts één soort kunststof profiel is, heeft het mis. Voor het afwerken van kunststof kun je namelijk verschillende soorten kunststof hoekprofielen gebruiken. Hieronder zetten wij er 7 voor je op een rijtje. 

– Hoekprofiel:
profiel dat uitermate geschikte is voor het strak afwerken van hoeken.
– Kamerprofiel:
profiel dat zich leent voor allerlei vormen.
– U-profiel: profiel in de vorm van een U. Wordt gebruikt om randen van platen makkelijk en strak af te werken.
– Z-profiel: profiel in de vorm van een Z. Wordt gebruikt om mooie overgangen te realiseren tussen verschillende bekledingsmaterialen.
– H-profiel: profiel in de vorm van een H. Wordt gebruikt om mooie aansluitingen te maken tussen verschillende materialen.
– Kokerprofiel: profiel dat vanwege zijn vorm geschikt is voor afwerking van allerlei verschillende situaties.
– Kunststof strips: profiel dat uitermate geschikt is om randen, naden en hoeken vrijwel onzichtbaar af te werken.

Verschil in maat en kleur

Verschil in maat en kleur

Nu je weet welke kunststof profielen er allemaal zijn, kun je voor jezelf bepalen welk profiel je het beste kunt gebruiken. Heb je een keuze gemaakt? Dan ben je er nog niet. Je moet namelijk ook nog nadenken over de afmetingen en kleur. De meeste kunststof profielen zijn verkrijgbaar in een groot aantal maten. Hierdoor is er eigenlijk altijd wel een kunststof profiel te vinden dat jij kunt gebruiken.

Ook voor wat betreft de kleur heb je flink wat te kiezen. Het merendeel van de profielen is namelijk verkrijgbaar in verschillende kleuren. Weet je niet goed welke kleur je moet kiezen? Vraag dan een gratis monster aan op Milin.nl. Je kunt hier tot maximaal drie kleurmonsters aanvragen. Het grote voordeel van deze monsters is dat je ervaart hoe de kunststof profielen er in het echt uitzien. Hierdoor wordt het een stuk makkelijker om een keuze te maken.

Kunststof profielen monteren

Heb je de gewenste kunststof profielen in huis? Dan wil je ze waarschijnlijk zo snel mogelijk monteren. Dit kun je laten doen door een professional, maar dit hoeft niet. Net als kunststof zelf zijn kunststof profielen namelijk ook gemakkelijk te monteren. Hierdoor kan eigenlijk iedereen deze klus prima zelf uitvoeren. Moet er op hoogte gewerkt worden en vind je dit niet prettig? Dan kun je er wel voor kiezen om montage uit te besteden.

Related Posts