Home Wonen Aangename, gezonde en duurzame warmte in je huis: infrarood vloerverwarming

Aangename, gezonde en duurzame warmte in je huis: infrarood vloerverwarming

Door bouwsuper
Aangename, gezonde en duurzame warmte in je huis: infrarood vloerverwarming

Heb jij het al overwogen, infrarood vloerverwarming? Zo nee, dan is het hoog tijd om deze duurzame vorm van verwarming onder de loep te nemen. Vele mensen, waaronder mogelijk jij, verwarmen met gas. Het liefst wil je je huis verwarmen zonder zorgen. Het is je vast niet ontgaan dat de gasprijzen enorm gestegen zijn. Naast de hoge kosten, erken je wellicht dat de radiatoren in huis niet de meest elegante en mooie optie zijn. Bovendien kunnen de onderhoudskosten – naast de maandelijkse kosten – bijzonder hoog oplopen. Installaties kunnen ook stuk gaan, waardoor je helemaal zonder warmte komt te zitten. We houden ervan ons goed te voelen en een gezellige en deugddoende warmte te kunnen ervaren. Dat is mogelijk dankzij infrarood vloerverwarming die een groot verschil maakt bij je thuis.

Wat is het verschil met traditionele vloerverwarming

Infrarood vloerverwarming is een moderne en efficiënte manier om je huis te verwarmen. In tegenstelling tot traditionele vloerverwarmingssystemen die gebruikmaken van convectiewarmte, werkt infrarood vloerverwarming door middel van stralingswarmte. Het maakt gebruik van infrarode straling om objecten en mensen in een kamer direct te verwarmen, waardoor er een aangename en gelijkmatige warmteverspreiding ontstaat.

Wat is het verschil met radiatoren?

Terwijl radiatoren de reeds aanwezige lucht in de ruimte opwarmt, waarbij de lucht stijgt en bij afkoeling weer neerdaalt, zorgt infrarood vloerverwarming voor een directe verwarming van de plaats. Er wordt met andere woorden geen lucht gebruikt. Daardoor wordt de luchtvochtigheid in de ruimte niet beïnvloed. Dit is positief aangezien een te hoge luchtvochtigheid niet goed is voor je gezondheid en je welzijn. Met behulp van infrarood vloerverwarming is je gevoelstemperatuur aangenamer en krijg je het minder gauw benauwd. Met infrarood verwarming vindt er direct verwarming plaats van personen en objecten via straling. Wanneer de stralen in aanraking komen met een voorwerp, een persoon of huisdier, geven ze daar warmte aan af. Vervolgens wordt deze warmte deels geabsorbeerd.

Wat zijn de voordelen?

Een van de voordelen van infrarood vloerverwarming is de energie-efficiëntie. Omdat het direct warmte biedt aan de objecten in de kamer, in plaats van de lucht te verwarmen, kan het systeem energie besparen. Infraroodstraling verwarmt de vloer, muren en meubels, die op hun beurt warmte afgeven aan de omringende lucht. Hierdoor is er minder warmteverlies en kan de thermostaat op een lagere temperatuur worden ingesteld, wat resulteert in lagere energiekosten.

Een ander voordeel van infrarood vloerverwarming is dat het comfortabele warmte biedt. De stralingswarmte voelt natuurlijk aan, vergelijkbaar met de warmte van de zon. Het verwarmt niet alleen de lucht, maar ook de objecten in de kamer, waardoor er geen koude plekken ontstaan en er geen luchtcirculatie nodig is, wat voordelig kan zijn voor mensen met allergieën of ademhalingsproblemen.

Infrarood vloerverwarming kan ook gemakkelijk worden geïnstalleerd en is geschikt voor zowel nieuwe constructies als renovaties. Het bestaat uit dunne verwarmingspanelen die onder de vloer worden geplaatst. Deze panelen kunnen worden geïnstalleerd onder verschillende vloerafwerkingen, zoals tegels, laminaat of tapijt. De panelen warmen snel op en zijn flexibel in gebruik, omdat ze onafhankelijk van het hoofdverwarmingssysteem kunnen worden geregeld.

Onderzoek je alternatieven

Onderzoek je alternatieven

Via dutchheatingproducts.nl  kun je een breed scala aan duurzame verwarmingsmogelijkheden verkennen om je huis optimaal te verwarmen. We delen graag meer informatie over de voordelen van infrarood vloerverwarming. Door te kiezen voor deze efficiënte en comfortabele optie, maak je de juiste stap richting een duurzamere toekomst. Ons team staat klaar om je te helpen bij het maken van deze verandering in je huis, die je gegarandeerd gelukkig zal maken.

Related Posts