Home Klustips 8x tips om je tuinset te onderhouden

8x tips om je tuinset te onderhouden

Door bouwsuper

Over het algemeen zijn tuin meubelen gemaakt van hoge kwaliteit en daardoor grotendeels bestand tegen slechte weersomstandigheden. Maar dit betekend niet dat je er verder geen omkijken naar hebt. Om je tuinsets zo lang mogelijk mee te laten gaan, is het belangrijk ze goed te onderhouden. Hoe je welke tuinset nu het beste onderhoudt, vind je hier!

Kunststof

Kunststof meubelen zijn de laatste jaren steeds populairder geworden. Dit is ook niet gek. De kunststof lounge meubelen zijn verkrijgbaar in allerlei uitvoeringen en zijn er voor ieder budget. Ze zijn duurzaam, laag in prijs, gevarieerd en lijken enorm weersbestendig. Ze mogen in principe het hele jaar door buiten blijven staan en zou de weersomstandig heden zonder al te veel moeite moeten kunnen trotseren. Maar vergis je niet, ook een kunststof loungeset heeft enig onderhoud nodig. Door de kunststof meubelen goed te onderhouden gaan ze namelijk een stuk langer mee.

Tips:

  1. Gebruik geen schuurmiddelen, hierdoor kunnen krasjes ontstaan
  2. Een sopje lauw water en zeep is voldoende om ze schoon te houden, gebruik geen hoge druk reiniger gezien dit de meubelen schade aan kan doen. Spuit ze af met een zachte stroom water.
  3. Voor moeilijk schoon te maken klussen voeg je een handje soda in het water toe of maak je gebruik van een speciale kunststofreiniger

Hout

Houten tuinmeubelen zijn een lust voor het oog en passen in iedere tuin. Toch zijn de tuinsets van hardhout minder populair dan die van kunststof. Ze hebben namelijk net wat meer onderhoud nodig en zijn gevoeliger voor de invloeden van het weer. Onbehandeld hout leidt onder weersinvloeden, maar ook behandeld hout kan na verloop van tijd gaan verkleuren. Maar met de juiste onderhoud behandeling op zijn tijd, kan je jaren van je prachtige houten tuinmeubelen genieten!

Tips:

  1. Gebruik geen schoonmaakmiddelen, schuurmiddelen of hogedrukreinigers. Deze kunnen het hout beschadigen
  2. Maak niet behandelde houten meubelen schoon met water, zeep en ee zachte borstel.
  3. Behandelde houten meubelen maak je schoon met een speciale teak reiniger, of een reiniger die past bij het soort behandeling.
  4. Het is altijd aan te raden om houten meubelen te behandelen. Je kan dit doen door ze kort te schuren en vervolgens het hout te voeden met een speciale behandeling. Behandeld hout gaat nu eenmaal langer mee!

Seizoenen

Wat voor tuinset je ook hebt, probeer deze zoveel mogelijk te beschermen tegen de invloed van de seizoenen.

  1. Vooral tijdens herfst- en wintermaanden is het verstandig de meubels op te bergen, af te dekken of zo droog mogelijk bij elkaar te stapelen!

Related Posts