Home materiaal 8 Lifehacks voor elke klussers

8 Lifehacks voor elke klussers

Door Marieke
Klushacks

Er zijn van die dingen die net allemaal wat handiger en makkelijker kunnen; lifehacks. Ook tijdens het klussen kan het soms net allemaal wat handiger dan je gewend bent. Sla jij ook altijd op je duim als je een spijker in de muur tikt? Loopt er bij jou ook altijd verf langs de pot zodra jij je kwast aan de rand van de pot afveegt? En beschadig jij je muren als je er een spijker uit moet trekken? Dat is allemaal verleden tijd met deze lifehacks speciaal voor de klussers; de klushacks.

Elastiek om je verfpot

Voorkom veel geklieder met verf tijdens het schilderen van je muren, deurposten of kozijnen. Span een elastiek om je verfblik. Hieraan kun je je overtollige verf afvegen. Op deze manier zal er nooit meer verf langs de buitenkant van de verfpot druipen.

Azijn voor je kwast

Om nog even bij de verfkwast te blijven. Een paar dagen later wil je je deurposten of raamkozijnen opnieuw een likje verf geven. Helaas is je kwast hard geworden en je hebt geen nieuwe kwast meer in huis. Leg je opgedroogde kwasten even te weken in een pot met azijn en je kwast is weer helemaal als nieuw.

Leg aluminium folie in je verfbakje

Elke keer als je gaat verven koop je een nieuw verfbakje omdat de oude vol zit met opgedroogde verfresten. Bespaar geld door het verfbakje te omwikkelen met aluminiumfolie voordat je er verf in giet. Ben je klaar met verven dan hoef je alleen de folie eraf te halen en je zo blijft je verfbakje helemaal schoon en kun je het telkens opnieuw gebruiken.

Houd de spijker vast met een kam of knijper

Met deze lifehack hoef je nooit meer op je duim te slaan als je een spijker in de muur timmert. Schuif een spijker in een kam, of knijp de spijker tussen een wasknijper. Houd de kam of wasknijper tegen de muur en je kunt op deze manier eenvoudig de spijker in de muur slaan zonder dat je je duim blauw slaat.

Verwijder een spijker met een vliegenmepper

Helaas is het toch niet helemaal gelukt om de spijker recht in de muur te slaan. Met de achterkant van hamer wil je de spijker eruit trekken. Maar helaas beschadig je ermee de verf op je muur. Als je eerst een vliegenmepper om de spijker doet, dan creëer je daarmee een bescherming voor je muur rondom de spijker en zo beschadig je je muur niet.

Spijkers vangen met magneet

Je staat bovenop een huishoudtrap en je wilt een spijker uit het doosje pakken die op de bovenste trede staat. En per ongeluk stoot je het doosje met spijkers omver en je hele vloer ligt bezaaid met spijkers. Pak een magneet en vang daarmee op een snelle en eenvoudige manier alle spijkers. Dit kan natuurlijk ook met schroeven.

Klushacks

Wrijf je schroef in met zeep

Lukt het je niet zo goed om de schroef in het hout te krijgen omdat het zo stroef gaat? Rol dan de schroef even door een stuk zeep en je zult zien dat je de schroef er binnen no-time in hebt!

Post-it

Heb je eindelijk die schroef in de harde muur geboord, en die schilderij aan je muur hangen. Moet je daarna ook nog eens de vloer zuigen om al het stof van het boren op de zuigen! Daar heb je net geen zin in. Plak een post-it op de muur vlak onder de plek waar je het gaatje wilt boren. Vouw het onderste randje dubbel je het hebt een opvangbakje om het stof van het boren op te vangen.

Related Posts