Home Industrie 7 tips voor ondernemers die het laten bouwen van een nieuw bedrijfspand overwegen

7 tips voor ondernemers die het laten bouwen van een nieuw bedrijfspand overwegen

Door bouwsuper
7 tips voor ondernemers die het laten bouwen van een nieuw bedrijfspand overwegen

Vaak is de keuze voor het laten bouwen van een nieuw bedrijfspand een goed teken voor een bedrijf. Het betekent dat je voldoende opgebouwd hebt om de volgende stap te nemen. Anderzijds kan het natuurlijk ook zo zijn dat je in een veel te grote bedrijfslocatie zit en de mogelijkheid aangrijpt om de kosten juist te beperken. Linksom of rechtsom is het een spannend project waar veel bij komt kijken. We hebben 7 tips verzameld voor ondernemers die het laten bouwen van een nieuw bedrijfspand overwegen.

Programma van eisen

Het eerste wat je te doen staat wanneer je besloten hebt te gaan voor een nieuw bedrijfspand, is het opstellen van een programma van eisen. Hierin neem je volledig op wat jouw wensen en eisen zijn voor het nieuwe pand. Met dit programma in de hand kunnen architecten en ontwikkelaars aan de slag om een voorstel te ontwikkelen. Hoe goed de uitkomst van hun voorstellen is, heb je daarmee voor een groot deel in eigen hand. Vergeet niet rekening te houden met eventuele toekomstige uitbreidingsmogelijkheden!

Locatie, locatie, locatie

Ongeveer net zo belangrijk als het gebouw zelf, is de locatie waar het komt te staan. Deze locatie moet je heel goed overwegen voordat je de knoop doorhakt. Het moet een locatie zijn die past bij jouw bedrijfsvoering. Elke potentiële locatie komt met voordelen en nadelen. Bespreek je ideeën en wensen met een specialist die je hierover kan adviseren. Zaken als bereikbaarheid, je toekomstvisie en de toekomst van het bedrijventerrein waarop je je mogelijk gaat vestigen zijn belangrijke zaken om hierin mee te nemen.

Verder kijken dan huidige bedrijfsvoering

Het is makkelijk om te blijven denken vanuit je huidige bedrijfsvoering en je nieuwe pand en locatie hier precies op af te stemmen, maar dan ga je wel voorbij aan de mogelijkheden die een nieuwe bedrijfslocatie met zich mee kan brengen. Het is een mogelijkheid om je bedrijfsvoering en logistieke proces te optimaliseren. Het is zonde om hier geen gebruik van te maken, want vrijheid als deze krijg je voorlopig niet meer als het nieuwe bedrijfspand er staat.

Toekomst van je markt

Toekomst van je markt

Een factor die van belang is, is de markt waarin je je begeeft met je bedrijf. Wat zijn daar de verwachte ontwikkelingen? Voorzie je een flinke groei, dan moet je dit meenemen in de ontwikkeling van je nieuwe bedrijfspand. Is er een serieuze, voorzienbare mogelijkheid dat er juist krimp gaat zijn, zorg dan dat je niet met een veel te grote bedrijfslocatie achterblijft waar je onnodig veel in geïnvesteerd hebt en onnodig veel vaste lasten aan hebt.

Duurzaam bouwen

Als je in deze tijd een nieuw bedrijfspand laat bouwen, kun je niet om de mindset van de tijd en toekomst heen. Duurzaamheid staat dezer dagen hoog op de agenda, en het negeren hiervan is niet alleen een gemiste kans, maar ook een garantie op aanvullende kosten in de niet al te verre toekomst om alsnog te verduurzamen. Probeer dus meteen zonnepanelen te laten plaatsen, en kijk of verwarmen met behulp van een warmtepomp een optie is. Ook het gebruik van circulaire materialen is een mooi visitekaartje dat ook nog eens een besparing kan opleveren.

Betrouwbare en financieel gezonde partij kiezen

Wanneer je in zee gaat met een aannemer, moet je beseffen dat er veel geld gemoeid is bij het project en dat het niet afronden ervan een enorme financiële tegenvaller gaat opleveren. Kies daarom een partij om mee samen te werken die een goede reputatie heeft en er financieel goed voor staat. Dat kan als gevolg hebben dat je niet met de goedkoopste partij in zee kunt gaan, maar je kunt beter iets meer moeten betalen voor betrouwbaarheid, dan proberen te besparen en vervolgens met de gebakken peren te zitten als de aannemer je halverwege laat zitten.

Een bouwbord neerzetten

Is de kogel door de kerk en gaat de bouw er komen? Dan wil je natuurlijk als bedrijf wel laten zien dat je bouwt aan je toekomst en een nieuwe locatie gaat betrekken. Zo laat je ook zien dat het goed gaat met het bedrijf. Dat kun je communiceren door een bouwbord te laten maken en bij de bouw te plaatsen. Hierop kun je communiceren dat hier jouw bedrijfspand komt, hoe het eruit gaat zien en wanneer het ongeveer opgeleverd wordt. Het is niet alleen een trotse uiting die tegelijkertijd de nieuwsgierigheid van passanten zal prikkelen, maar ook een goede manier om als bedrijf je spierballen te laten zien.

Related Posts