Home Industrie 7 tips om beveiligingsexpert te worden

7 tips om beveiligingsexpert te worden

Door bouwsuper

Er is in Nederland steeds meer beveiliging nodig, zowel voor huizen als voor bedrijven. Dat komt omdat criminelen steeds slimmer worden in het vinden van manieren om geld te ‘verdienen’. Ben jij niet snel tevreden en zorg je graag dat jouw huis goed beveiligd is tegen inbraak, insluiping of brand? En wil je ook graag anderen helpen om dit voor elkaar te krijgen? Volg dan deze 7 tips en word een echte beveiligingsexpert!

Tip 1: begin bij je eigen huis

Het is natuurlijk best aardig als je andere mensen tips geeft over hun beveiliging, maar dat kun je alleen doen als je je eigen huis goed beveiligd hebt. Pas als anderen zien hoe goed jij het zelf geregeld hebt, zullen ze jouw advies willen over hún beveiliging. Ga dus even flink klussen om de beveiliging in jouw huis eerst op orde te krijgen!

Tip 2: doe onderzoek

Je komt meestal niet zo ver met je advies als je alleen gebruik maakt van kennis die iedereen al heeft. Doe onderzoek en wees op de hoogte van alle feiten. Als beveiligingsexpert weet jij hoeveel inbraken er per jaar plaatsvinden, de manieren waarop inbrekers dat voor elkaar krijgen, wat de beste beveiligingen zijn tegen brand enzovoorts.

Tip 3: adviseer vrienden en familieleden

Om wat meer bekendheid te krijgen met het vak is het handig als je vrienden en familie adviezen geeft over hun beveiliging. Wanneer ze er dan over in gesprek komen met anderen, kunnen ze aangeven dat ze van jou advies hebben gekregen. Zo bereik je wat mond-tot-mond reclame en kun je tegelijk alvast wat ervaring opdoen.

Tip 4: volg een opleiding richting beveiliging

Er zijn opleidingen die specifiek gericht zijn op beveiliging. Je kunt kiezen voor een hele opleiding, maar er zijn ook thuisstudies die je kunt volgen. Ook zijn er kortere cursussen als je liever niet een hele opleiding gaat doen. Tijdens de opleiding of cursus leer je bijvoorbeeld alles over (politie)keurmerken en hoe het zit met inbraak- en brandverzekeringen.

Tip 5: volg een opleiding of training in een sociale richting

Het lijkt heel gemakkelijk om beveiligingsexpert te worden. Maar een beveiligingsexpert doet veel meer dan alleen kijken hoe de beveiliging eraan toe is. Hij of zij heeft ook heel veel contact met klanten om de beveiliging door te spreken. Het kan heel nuttig zijn om een sociale training te volgen, bijvoorbeeld om te leren advies te geven op een goede en betrouwbare manier.

Tip 6: doe onderzoek naar merken en producten

Als je beveiligingsexpert wilt worden, zal je op de hoogte moeten zijn van verschillende merken en producten. Zo moet je veel weten over verschillende kluizen, sloten en beveiligingssystemen. Het is dan belangrijk dat je goed kunt onderbouwen waarom je kiest voor een specifiek merk of product.

Tip 7: kies je werkverband

Je kunt als beveiligingsexpert gaan werken als ZZP’er. Het is echter in de praktijk vaak lastig om een continue stroom van klanten op gang te brengen. Daarom kan het verstandig zijn om in dienstverband te gaan werken. Je kunt ook allerlei vacatures vinden in de beveiliging waar je, als je voorzien bent van genoeg kennis en opleiding, vrij gemakkelijk mee aan het werk kunt.

Het beroep van beveiligingsexpert is bijzonder leuk en afwisselend. Je bent niet alleen bezig met de beveiliging, maar je hebt over het algemeen ook veel contact met klanten en installateurs die de beveiliging in orde gaan maken. Bovendien help je anderen aan een veiliger huis en kun je, door advies te geven, zorgen dat inbrekers een kleinere kans hebben op succes. Zo kun jij met je werk bijdragen aan meer veiligheid in Nederland!

Related Posts

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.