Home RuimteTuin 6x variatie in je schutting

6x variatie in je schutting

Door Maxime

Ontzettend veel mensen hebben in een tuin te maken met een schutting. Het werkt prima als afscheiding maar echt mooi is het niet. Er zijn genoeg leuke manieren om de schutting weg te werken of om deze meer op te laten gaan in de sfeer van je tuin. Denk aan een groene manier door het te laten begroeien met klimop, of misschien hang je er wel dingetjes aan. In dit artikel 6 schutting trends waar je op het einde kunt kijken of het wel of niet bij je past. Of misschien kun je bepaalde onderdelen combineren! Het kan lastig zijn maar wie weet krijg je na dit artikel wel dé ingeving.

Geïmpregneerd

De meest voorkomende. Het simpele lattenwerk. Je kunt hierbij kiezen voor een verticaal, horizontaal of misschien wel een diagonaal patroon. Wanneer je deze latten ook impregneert zijn ze bestand tegen diverse weersomstandigheden en kun je er jaren plezier van hebben! Ideaal voor het maken van een praktische, functionele schutting.

Steigerhout

Deze houtsoort is super populair voor het maken van loungesets voor in de tuin dus waarom ook niet voor een schutting? Naast dat het een super makkelijk materiaal is om te bewerken en zagen kun je het ook nog eens helemaal naar de stijl van jouw tuin maken. Zo is de afwerking helemaal zelf te beslissen. Dus ga je voor een zwarte, witte of toch een meer antraciet kleurige afwerking? Of past het pure naturelle onbehandelde kleur meer bij jou?

Wilgenmat

Wil je nou echt een sfeer neerzetten in de tuin, dan kan dit perfect met een wilgenmat. Let er wel op, dit past niet zomaar in alle stijlen. Wanneer je een wat Ibiza-achtige stijl wil neerzetten of een tuin hebt met wat Mediterrane invloeden is dit een top keuze. Het is super milieuvriendelijk en heel gemakkelijk zelf te plaatsen.

Steenstrips

Dit is meer iets voor als de afscheiding van de tuin bestaat uit een muur. Je kunt er dan voor kiezen deze muur te pimpen door het te bekleden met steenstrips. Deze ingreep is wel wat prijziger en moeilijker om zomaar te realiseren. Het is wel gaaf dat er ontzettend veel mogelijk is met steenstrips. Je hebt een heel scala aan kleuren, structuren en daarmee dus uitstralingen.

Bamboerol

Dit lijkt op de wilgenmat maar is net wat anders qua ‘feeling’. Een bamboerol is net wat meer geschikt voor in een moderne tuin waarbij de kleur en structuur meer bij een strakke tuin past. Het geeft een prachtig lijnenspel én je hebt direct natuurlijke materialen in de tuin.

Hoe ziet jouw schutting eruit?

Related Posts