Home Wonen 6x luchtzuiverende kamerplanten

6x luchtzuiverende kamerplanten

Door Marieke
Luchtzuiverende kamerplanten

Zit je urenlang op kantoor of thuis te werken? In bedrijfspanden, maar ook thuis, is het zo dat de ruimtes vol zitten met ongezonde stoffen die schadelijk kunnen zijn voor je gezondheid. Door enkele kamerplanten in huis te halen, of op kantoor, haal je een natuurlijke luchtzuiveringsinstallatie in huis. In dit artikel zetten we een aantal luchtzuiverende kamerplanten voor je op een rij.

Aloë Vera

Aloë Vera is een van de makkelijkste planten om te verzorgen. Ze hebben namelijk nauwelijks verzorging nodig. Deze plant helpt de lucht te zuiveren. Een klein handigheidje, als er bruine vlekken op de bladeren komen dan weet je gelijk dat de lucht in huis verontreinigd is.

Varen

Een varen zorgt ervoor dat de lucht in huis gezuiverd wordt. Ook filtert de varen giftige stoffen om deze vervolgens af te breken. Met name de krulvaren is een goede plant om in huis te halen als het gaat om luchtzuiverende werking.

Lepelplant

De lepelplant doet goed zijn best om de luchtkwaliteit in je huis te verbeteren. Ook zorgt deze plant ervoor dat de luchtvochtigheid wordt verbeterd. Daarnaast is het gewoon een supermooie plant om in huis te hebben. De witte bloemen zijn prachtig! Ze lijken op lepeltjes.

Palm

De Areca palm is een van de beste palmen om in huis te zetten. Met een tropische plant haal je absoluut de zomer in huis. Deze plant zie er elegant uit, maar filtert ook ontzettend veel giftige stoffen. De plant is makkelijk te onderhouden. Deze plant werkt ook als luchtbevochtiger en is ideaal voor als de lucht in je huis vaak droog is en wanneer je de verwarming veel aan hebt.

Areca palm, een luchtzuiverende plant

Sanseveria

De Sanseveria wordt ook wel een studentenplant genoemd. Onverwoestbaar. Bijna dan. Het maakt voor deze plant ook niet zoveel uit of je het in een donker hoekje of op een lichte plek neerzet. Het zuurstofgehalte in huis wordt verhoogd door de luchtzuiverende kwaliteiten. En de luchtvochtigheid wordt verhoogd en daardoor heb je minder last van een droge keel of huid.

Rubberplant

De rubberplant heeft weinig licht nodig en ook niet veel water. Daardoor is deze plant makkelijk te onderhouden. Oorspronkelijk komt deze plant uit Azië en Afrika. Deze moderne plant met rubberachtige bladeren is goed voor de zuivering van de lucht.

Lees ook: 10x kamerplanten inspiratie

Nog meer redenen om kamerplanten in huis of op kantoor te halen

Het verbeteren van de luchtkwaliteit is een van de redenen waarom het goed is om luchtzuiverende kamerplanten in huis te hebben. Maar dat is niet de enige reden. Kamerplanten zorgen er ook voor dat je beter gefocust blijft op je werk en zorgt dus voor een betere concentratie.

Daarnaast zijn planten natuurlijke luchtbevochtigers en dit kan helpen om keelpijn, hoesten en een verstopte neus in de kiem te smoren. Ze houden je dus gezond. Het houdt ook de lucht gezond. Giftige stoffen hangen in de lucht, maar planten zetten deze stoffen om in schone stoffen.

Buiten zijn maakt veel mensen toch gelukkiger? Helaas maakt het weer het niet altijd mogelijk om naar buiten te gaan. Gelukkig kun je door luchtzuiverende kamerplanten in je huis te zetten wel een beetje buiten naar binnen halen.

Zet ook eens een kamerplant in je slaapkamer. Vanwege de zuurstof die ze omzetten ben je zo in dromenland. Of denk eens aan lavendel? De aromatische geur zorgt voor een optimale ontspanning waardoor jij de volgende ochtend uitgerust wakker wordt.

Lees ook: Kamerplanten verzorgen; zo doe je dat (niet)!

Related Posts