Home Klustips 6 x de handigste apps voor klussers

6 x de handigste apps voor klussers

Door Anne

Er bestaan apps die klussen makkelijker maken. Ontzettend handig om jezelf wat werk te besparen, een voorstelling te maken van het uiteindelijk idee of om je telefoon te gebruiken als handige hulp tijdens het klussen. Er bestaan talloze apps voor klussers die goed werken tijdens en bruikbaar zijn bij iedere verbouwing. Maar welke zijn nu echt de handigste?

Apps van de bouwmarkten

De app van Praxis heeft een winkelzoeker, geeft je tips voor tijdens het klussen en houd je op de hoogte van diverse aanbiedingen. Je Gamma Voordeelpas kan je koppelen aan de Gamma-app, zodat je deze niet meer hoeft mee te nemen naar de winkel, ook kun je gemakkelijk vanuit de app je bouwmateriaal bestellen. Ook de Karwei-app heeft deze functie. Handig! Zo heb je je voordeelpassen én de computer niet meer nodig.

Flexa Visualiser

Een ritje aan de bouwmarkt, een kleur uitkiezen, aftapen, een hele middag besteden aan het schilderen van een muur… Alles wat er komt kijken bij het schilderen van een muur. Hoe vervelend is het dan wanneer je op de bank gaat zitten na de klus en de kleur valt je tegen. Met de Flexa Visualiser-app komt dit niet meer voor. Met de app maak je een foto van je muur die je geschilderd wilt hebben en de app plaatst er zo een kleur naar keuze overheen. Je kunt eindeloos testen welke kleur het best bij jouw woning past!

Magic Plan

Een woning (opnieuw) indelen vanaf de bank? Dat kan met de app Magic Plan. De app is een van de handigste apps voor klussers want door middel van het schuiven met je wijsvinger richt jij zo opnieuw een ruimte in huis in. Je maakt foto’s van een ruimte en in de app voeg je meubels of andere objecten toe. Op deze manier weet je zeker dat het plan dat jij hebt bedacht volledig tot zijn recht zal komen in iedere woning!

Klussen voor beginners

Is de verbouwing waar je aan begint de allereerste die je ooit gaat doen? Dan is de app ‘Klussen voor beginners’ iets voor jou! De app geeft je allerlei tips over de juiste hulp- of opzetstukken voor bouwmateriaal, hoe je het best kunt lijmen, zagen enzovoort. Door middel van de app weet je zeker dat je op alles bent voorbereid en kun je meteen iedere klus aan! Niet alleen geeft de app tips over de klus zelf, ook over het schoonmaken van klusmateriaal of het verwijderen van een afgebroken steel in een spade.

Peerby

Je bent bezig met verbouwen maar mist een stuk gereedschap. Of misschien gaat het stuk gereedschap wat je gebruikt net stuk… Daarvoor heb je de app Peerby. Peerby is een systeem waarin je je kunt aanmelden en spullen kunt uitlenen en lenen van buren. Je geeft aan dat je bijvoorbeeld een cirkelzaag wilt lenen en iemand in de omgeving kan daarop reageren. Op deze manier bespaar je geld en kan je voor dat kleine klusje net even die klus afmaken! Peerby is daarnaast ook ontzettend handig voor andere doeleinden. Bijvoorbeeld voor het (uit)lenen van een partytent, aanhanger of ander materiaal.

Waterpas op je iPhone

Wellicht heb je weleens gezien dat er een app op je iPhone zit die kompas heet. Handig, maar we kunnen ons voorstellen dat je deze app nog niet zo vaak hebt gebruikt. Wanneer je de app opent en je scherm een kwartslag draait, opent er een waterpas! Heel erg handig. Op deze manier maak jij al jouw bouwwerken strak en volledig waterpas!

Zijn er apps die jij gebruikt tijdens het klussen? Wat zijn je favorieten en waarom? Op zoek naar nog meer inspiratie omtrent handige apps voor klussers? Eerder deelden we nog meer apps voor iedere verbouwing!

Related Posts