Home materiaal 6 items die je niet mag missen op de werkplaats

6 items die je niet mag missen op de werkplaats

Door bouwsuper
werkplaats

Droom jij ook van een opgeruimde en georganiseerde werkplaats? Of je nu op de zaak werkt of thuis in de schuur aan het klussen gaat; een georganiseerde werkplaats is het begin van iedere klus. Met het juiste gereedschap is er namelijk niets onmogelijk! Het werkt een stuk fijner wanneer alles schoon is, de werkbanken leeg zijn en er voldoende ruimte is om aan de gang te gaan. Het is helemaal handig als alle benodigdheden direct binnen handbereik liggen. Wat je nu precies nodig hebt om jou werkplaats compleet te maken, vind je hier.

Het juiste handgereedschap

Om te beginnen heb je natuurlijk al het denkbare handgereedschap nodig. Hamers, tangen, schroevendraaiers, sleutels en ga zo maar door. Je kan ze gemakkelijk in complete gereedschap set aanschaffen bij het Gereedschapcentrum. Zo weet je zeker dat je nooit iets mist! Zorg in ieder geval voor verschillende afmetingen en sta ook even stil bij de materialen die je wellicht minder vaak gebruikt. Je weet namelijk maar nooit wanneer je iets nodig hebt!

Meten en weten

Om al het werk tot een goed einde te brengen zorg je er natuurlijk voor dat alles klopt. Meten is weten, zorg dus voor gereedschap dat je hier een handje bij kan helpen. Een waterpas, een gradenboog en een rolmaat maken een goede basis.

meet gereedschap

Handige hulpstukken

Je kan niet alles alleen en zal dus af en toe de hulp nodig hebben van bepaalde hulpstukken. Een bankschroef is hier bijvoorbeeld een goed voorbeeld van. Of je het nu gebruikt om die pas gelijmde schoenen bij elkaar te houden, of om een stuk hout af te zagen; het komt gegarandeerd van pas.

Specifieke sets

Handgereedschap kent vele variaties. Iets simpels als een schroevendraaier kent al tientallen varianten. Je zal maar net die ene maat kruiskop schroevendraaier niet bij de hand hebben. Het is verstandig om klein gereedschap in sets aan te schaffen, zo weet je zeker dat je altijd de juiste maat bij de hand hebt.
gereedschap

Aftekenen

Goed werk begint met goed aftekenen. Of het nu gaat om die handgemaakte designkruk, of een stukje hout dat afgezaagd moet worden. Om ervoor te zorgen dat ieder project tot een goed einde komt help je jezelf gewoon een handje. Met potloden, tape en markeerstiften kom je al een heel eind.

Automatiseren

Sommige klussen zijn nu eenmaal gemakkelijker geklaard met behulp van de moderne technologie. Een schiethamer, cirkelzaag of schaafmachine maken van een grote klus een klein werkje.

Related Posts