Home RuimteBuiten 5x Je entree mooi maken

5x Je entree mooi maken

Door bouwsuper

Zoals beschreven in de 3000 jaar oude filosofie van Feng Shui, heeft alles in je leefomgeving invloed op je gevoel en levensgeluk. Alles baseert zich op het evenwicht van de energiestromen die zich door het huis bewegen, de zogenoemde Chi. Zo wordt bijvoorbeeld goede energie in huis verwelkomend bij de voordeur; het ingangspunt van alle energie!

Behalve dat een mooie entree voor een goede Feng Shui zorgt, is het natuurlijk ook gewoon heel fijn thuiskomen.

 1. Een schoon welkom
  Wat is een huis zonder een deurmat. Een mat voor de deur ziet er vaak meer uitnodigend uit dan de koude kale stenen. Om ook nog eens effectief vuil te verwijderen zijn goede borstelmatten essentieel. Of je nu voor een warme kokosmat, of een industriële rubbermat gaat; het vuil blijft buiten!
 2. Decoreer
  Tijdens het decoreren van een woning wordt de entree vaak over het hoofd gezien. Waar een kleurrijk bebloemde voortuin er verwelkomend en gezellig uit ziet, lijkt een voortuin gebruikt als parkeerplaats in eerste instantie weinig sfeer te kunnen bieden. Maar vergis je niet, iedere entree kan sfeervol gemaakt worden. Gebruik bijvoorbeeld planten in hangers of potten aan weerskanten van de deur, of hang ter decoratie een mooie krans aan de voordeur. Je kan natuurlijk ook zelf aan de slag en een op maat gemaakte houten plantenbak maken!
 3. Goede verlichting
  Zoals in iedere woonruimte is ook bij de entree het kiezen van de juiste verlichting van belang. Wel zo gemakkelijk om de deurbel en het sleutelgat te kunnen vinden natuurlijk. Behalve gemak, biedt de juiste verlichting bij de entree ook extra veiligheid en sfeer. Laat het donker je niet naar binnen jagen en kies de juiste lamp!
 4. Verven maar!
  Bladdert de verf van je voordeur of kan de voorkant van je huis wel een opfrisser gebruiken? Verf dan je voordeur eens in een leuke kleur! Of je nu voor een moderne witte deur kiest of juist voor een vrolijk kleurtje zoals geel, paars of rood, het verven van je deur geeft heb binnenkomen meteen een ander gevoel!
 5. Schoonhouden
  Last but not least; zorg ervoor dat je entree er schoon en verzorgd uitziet. Veeg losse bladeren weg, zorg dat eventuele decoraties schoon zijn en verzorg planten met liefde. Houd de entree gewoon lekker opgeruimd en schoon. Het is namelijk net zo goed onderdeel van je woning!

Heb jij een enorm toffe, unieke, fijne of verwelkomende entree die je graag wilt delen ter inspiratie? Maak dan een leuke foto en deel hem hieronder in de reacties!

Related Posts