Home Klustips 5 x creatief met steigerhout

5 x creatief met steigerhout

Door Anne
5 x creatief met steigerhout

Het is niet alleen heel erg hip, maar ook makkelijk te verkrijgen en bewerken. We hebben het over steigerhout! Steigerhout ziet er hartstikke stoer uit en geeft een eigentijdse beleving aan je huis. Er zijn ontzettend veel soorten meubelen die je in een handomdraai kunt maken met steigerhout. Wij geven graag deze voorbeelden aan jou mee voor je volgende klus!

Steigerhouten buitenkeuken

Steigerhouten buitenkeuken

Maak je eigen buitenkeuken van steigerhout! Doordat steigerhout bestaat uit stevig materiaal en na een kleine behandeling ook goed mee gaat met slecht weer, is het materiaal uitermate geschikt voor een buitenkeuken. Met dit stappenplan van Praxis weet je hoe je stap voor stap deze buitenkeuken zelf kunt maken.

Steigerhouten garderobekast

Steigerhouten garderobekast

Een stapje verder: wat dacht je van een complete garderobekast? Deze foto is afkomstig uit het portfolio van Wallie Woods. Mocht je dus zelf niet handig genoeg zijn, dan is het maken van deze kast goed uit te besteden aan deze klussers. Een garderobekast die je zelf gaat maken kun je natuurijk ook helemaal zelf vormgeven. Super handig voor wanneer jij graag een groot hanggedeelte of juist een groot leggedeelte wilt hebben.

Sidetable van steigerhout

Sidetable van steigerhout

Van steigerhout maak je ook gemakkelijk een mooie sidetable voor achter de bank. Omdat je de sidetable helemaal zelf maakt kan je hem precies laten aansluiten op de afmetingen van de bank. Je kunt kiezen om de sidetable twee planken dik te maken of één, maar net wat er mooi past in jouw interieur! Een sidetable is niet alleen leuk wanneer je een bank ‘vrij’ hebt staan in de ruimte, ook wanneer de bank tegen de muur staat is het een handige plek voor glazen drinken of een plantje.

Steigerhouten wandbord

Steigerhouten wandbord

Een wandbord is ontzettend hip. Doordat je hem zelf maakt ben jij de baas en kun jij bepalen of je hem liever horizontaal of verticaal wilt, met veel planken of weinig planken. Jij mag kiezen! Super leuk en in een handomdraai gemaakt. In feite bestaat een wandbord uit slechts een paar horizontale of verticale planken met daarop kortere plankjes gemonteerd.

Steigerhouten wandlamp

Steigerhouten wandlamp

Eerder deelden we al hoe je van een IKEA boekensteun een lamp maakt, maar ook van steigerhout maak je een unieke steun voor een wandlamp. Het idee is ontzettend simpel! Gebruik steigerhout in de afwerking naar keuze en misschien vind je bij een kringloop winkel wel een passende lamp voor op het plankje. Heel erg leuk!

Heb jij items in huis die gemaakt zijn van steigerhout? Heb je deze zelf gemaakt? En wat zou je een keer zelf willen maken van steigerhout?

Related Posts