Home Ruimte 5 tips om kleine ruimtes sfeervol in te richten

5 tips om kleine ruimtes sfeervol in te richten

Door bouwsuper

Met het inrichten van een huis of kamer kan je altijd voor verschillende uitdagingen komen te staan. Ieder huis is anders en iedereen heeft een andere smaak of een idee van hoe ze een huis sfeervol kunnen inrichten. En dan kan het bijvoorbeeld ook nog zo zijn dat je zelf totaal geen idee hebt hoe je een huis gezellig kunt maken of dat je nog niet weet wat je precies mooi vindt. In dit geval zien we vaak dat een kamer heel kaal blijft en een beetje kil kan overkomen. Of juist het tegenovergestelde dat een kamer ‘overstyled’ is en er teveel verschillende stijlen door elkaar lopen waardoor een kamer wat druk kan ogen.

Kleine ruimtes inrichten

In het algemeen praten over hoe je het beste een ruimte kunt inrichten blijft een beetje vaag als je niet wat specifieker benoemt. Een kleinere ruimte bijvoorbeeld, blijkt vaak wat lastig in te richten. Maar dat hoeft het natuurlijk helemaal niet te zijn. Denk bij een kleinere ruimte aan een ruimte van ongeveer 15m2 of kleiner. Dat kan een eetkamer zijn, een slaapkamer of bijvoorbeeld een studentenkamer. Keukens zouden hier ook onder kunnen vallen maar dat valt weer onder een apart kopje. Hieronder daarom 5 tips hoe je een kleine ruimte sfeervol kan inrichten.

1. kies je stijl

Bepaal eerst voor welke stijl je wilt gaan of welke kleuren je wilt gaan gebruiken. Kies hierbij voor een lichtere en een donkere kleur en een kleur die hier goed op aansluit. Het maken van een moodbord of een pinterest bord kan hier bijvoorbeeld wel bij helpen

2. Muren

Je muren en je vloer zijn de basis van de kamer. Kies bij een kleinere ruimte voor een lichtere kleur voor de muren en het plafond. Het liefst dezelfde kleur, dit zorgt ervoor dat een kleinere ruimte wat groter kan ogen.

3. Ondergrond

Bepaal je ondergrond! Houten of natuurstenen vloeren zijn makkelijk schoon te houden, maar vloerbedekking isoleert beter, houdt warmte vast en werkt zo ook energie besparend. Mocht je voor de tweede optie gaan denk dan ook eens aan tapijttegels. Ze zijn makkelijk zelf te leggen en ook nog eens in verschillende designs. Zo kan je met je ondergrond kleur en sfeer aanbrengen.

4. Meubels

In kleine kamers moet je slim gebruik maken van de ruimte die je hebt. Kies dus niet voor al te logge of grote meubels. Favoriet zijn dan ook multifuctionele meubels. Zoiets als een krukje wat je zowel als voetensteun en als bijzettafeltje kan gebruiken.

5. Accessoires

Ook hier geld, less is more. Hou het binnen het kleurenschema wat je hebt gekozen, en probeer niet teveel prullaria in de ruimte te proppen. Dit kan al snel te druk ogen.

Heb jij nog aanvullende tips? Laat het ons weten via de comments!

Related Posts