Home Klustips 5 tips om energie te besparen in je huishouden

5 tips om energie te besparen in je huishouden

Door bouwsuper

Tegenwoordig zijn steeds meer mensen bezig met het sparen van energie in hun huishouden. Er zijn twee grote redenen waarom mensen dit doen namelijk: milieuvriendelijkheid en besparing. Door namelijk te bezuinigen op energie ben je goed bezig voor het milieu. Ook zorgt het besparen van energie ervoor dat je geld overhoudt. Maar hoe doe je dat nu eigenlijk? Energie sparen? Wij zetten 5 gebieden op een rij waarop jij in jou huishouden kunt besparen.

De wasmachine

De wasmachine is in vele huishoudens een echte energievreter, vandaar dat er op dit apparaat veel te besparen valt. Zo zou je er bijvoorbeeld voor kunnen kiezen om kouder te wassen of de eco-stand te gebruiken. Ook  zou je kunnen proberen om steeds met een volle trommel te wassen zodat je het apparaat minder vaak hoeft te gebruiken. Zet ook steeds de wasmachine helemaal uit wanneer je klaar bent met wassen.+

Koelkast

Ook op de koelkast valt veel te besparen. Je zou bijvoorbeeld goed op moeten letten of de koelkast wel iedere keer goed sluit, ook zou je hem nooit even open moeten laten staan. Dit kost namelijk allebei veel energie. Een andere handige tip is om producten die je wilt laten ontdooien, in de koelkast te zetten. Ze ontdooien weliswaar langzamer, maar helpen de koelkast wel bij het koelen omdat er koude lucht vanaf komt.

Koken

Voor de (hobby)koks onder ons, ook op de manier waarop je kookt kan veel energie bespaart worden. Gebruik bijvoorbeeld altijd de juiste maat pan, anders gaat er veel energie verloren doordat er een groot oppervlak niet gebruikt wordt. Ook zou je moeten opletten dat je zo veel mogelijk een deksel op de pan houdt als het gerecht dit toelaat, zo gebruik je namelijk meer van de warmte die in de pan zit.

Verwarming

Ook op de verwarming valt een hoop te besparen. Zo kun je bijvoorbeeld onder een deken gaan zitten zodat de verwarming niet zo hoog hoeft. Ook kun je sloffen dragen waardoor je het minder snel koud krijgt.

Badkamer

Een goede manier om te besparen op energie in de badkamer is door op de verlichting te letten. Met badkamerverlichting LED bespaar je het milieu én uw portemonnee! Badkamer verlichting LED, zoals LED inbouwspots badkamer, is gemakkelijk te verkrijgen op sites als www.euroledshop.nl. Ook zou je er op kunnen letten dat je niet meer water pakt dan wat nodig is, het water verwarmen kost namelijk ook veel energie.

Related Posts

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.