Home Ruimte 5 tips om je badkamer te verbouwen

5 tips om je badkamer te verbouwen

Door bouwsuper

Ben je uitgekeken op de huidige indeling van je badkamer? Wellicht is het tijd om de badkamer te verbouwen! Bij de verbouwing van een badkamer kun je kiezen voor een relatief simpele verbouwing met nieuw sanitair, een complete herinrichting van de badkamer of een geheel nieuwe badkamer in huis. In dit artikel geven we vijf handige tips die je kunnen helpen bij het vernieuwen van je huidige badkamer.

Tip 1: verander de verlichting in de badkamer

Het is niet altijd noodzakelijk om de badkamer volledig te vernieuwen. Je kunt er bijvoorbeeld ook voor kiezen om enkel nieuwe verlichting in de badkamer te installeren. Waar veel mensen nu nog kiezen voor spotjes of conventionele verlichting, heeft het er alle schijn van dat ledverlichting in de komende jaren aan populariteit zal winnen. Ledverlichting is beter voor het milieu en biedt je daarbij meer mogelijkheden. Vaak is de ledverlichting aangesloten op een klein bedieningspaneel, waarmee je de kleuren aan kunt passen.

Tip 2: nieuw sanitair in de badkamer

Naast de mogelijkheid om het type verlichting in de badkamer te veranderen, kun je er ook voor kiezen om nieuw sanitair te laten installeren. Wellicht is het huidige sanitair te oud geworden, past de kleur van het sanitair niet meer bij de rest van je interieur, enzovoorts. Je hebt tegenwoordig keuze uit tal van verschillende soorten en kleuren sanitair, waardoor de kans erg groot is dat je sanitair vindt wat aansluit bij de rest van je interieur.

Tip 3: de volledige badkamer verbouwen

Een derde optie is het verbouwen van de volledige badkamer! Hierbij kun je denken aan nieuwe betegeling van de muren, nieuw sanitair en een nieuwe indeling. Plaats het toilet bijvoorbeeld naast de douche in plaats van tegenover de douchecabine, maak een extra wasbak naast een al bestaande wasbak, enzovoorts.

Tip 4: kies voor nieuwe accessoires

Wil je de badkamer niet te rigoureus verbouwen, maar wel zorgen voor meer sfeer in deze ruimte? Je kunt er ook voor kiezen om enkel wat nieuwe accessoires aan de badkamer toe te voegen. Denk bijvoorbeeld aan leuke plantjes, een nieuw rekje voor de handdoeken, etc.

Tip 5: schakel de hulp van een loodgieter in

Tot slot is het bij de verbouwing van een badkamer sterk aan te raden om de hulp van een loodgieter in te schakelen. Een loodgieter beschikt over een ruime expertise in het verbouwen van badkamers, waardoor de kans op complicaties minimaal wordt. Je moet er toch niet aan denken dat je meteen al met een lekkage te maken krijgt in de badkamer? Een loodgieter in Gent vind je hier!

Related Posts

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.