Home Wonen 4 tips voor het kopen van een slaapbank

4 tips voor het kopen van een slaapbank

Door bouwsuper
4 tips voor het kopen van een slaapbank

Wie kent het niet? De slaapbank! Een slaapbank is ideaal in gebruik en kent daarnaast vele voordelen. Zo is de slaapbank uitermate geschikt voor de kleinere ruimtes van de woning. De naam van de slaapbank verklapt het al: een bed en bank in één. De bank is gemakkelijk om te toveren tot een extra slaapplek in de woning. Ideaal voor als je nichtje wilt logeren of knus en gezellig voor in de studentenkamer. De studentenkamer is vaak niet zo groot en daarom is de slaapbank ideaal. Twijfel jij om binnenkort een slaapbank te kopen? Lees vier tips en ontdek welke slaapbank geschikt is voor jouw woning.

1. Het type slaapbank

De slaapbanken zijn verkrijgbaar in verschillende modellen. Vaak kan je de zitbank van een slaapbank gemakkelijk omtoveren naar de ideale slaapplek. Het is afhankelijk van het model hoe makkelijk dit gaat. Bekijk van tevoren nauwkeuring hoe de slaapbank in elkaar zit. Op deze manier kom je achteraf niet voor verrassingen te staan en kan je rekening houden met je eigen voorkeuren. Denk vooraf na over de functionaliteiten van de slaapbank. Als de slaapbank vaak wordt gebruikt als bank, dan is het advies om te kijken naar de zitting van de slaapbank.

2. Luxe van jouw slaapbank

Krijg jij met enige regelmaat een logee over de vloer? Dan zul je de slaapbank vaak omtoveren tot een bed. Het is prettig als deze uitvoering gemakkelijk in zijn werk gaat. Daarnaast is het comfort van het bed ook belangrijk. Als je de slaapbank dagelijks wilt gebruiken in jouw studentenwoning, dan is het goed om hier rekening mee te houden. Wij adviseren jou om voor een model te kiezen met een frame, matras en lattenbodem. Deze drie elementen zullen het slaapcomfort van jouw bed verhogen. Als je de slaapbank dagelijks aan het omtoveren bent, dan is het belangrijk dat het uitklapmechanisme van hoge kwaliteit is. Bij een lagere kwaliteit zul je na verloop van tijd de slaapbank niet meer kunnen omtoveren.

Luxe van jouw slaapbank

3. In welke kamer plaats jij de slaapbank?

De grootte van de kamer is deels bepalend voor de grootte van de slaapbank. Het is goed om van tevoren bekijken waar jij de slaapbank 140 breed exact wilt gaan neerzetten. Niet alleen de bank moet in de ruimte passen, maar het bed met de slaapfunctie ook. Je koopt namelijk niet voor niks een slaapbank. Je wilt het hoogstwaarschijnlijk af en toe gebruiken als bed. Bekijk vooraf dus goed de ruimte en stippel de desbetreffende plek eventueel af met tape. Zo weet je exact waar de bank komt te staan en hoe groot deze uitvalt. Zoals ze altijd zeggen: meten is weten!

4. Het budget

We kunnen het geld allemaal maar één keer uitgeven. Het is dus goed dat je bewust bent van de uitgaven die je doet. Als jij op zoek gaat naar een slaapbank, dan is het belangrijk om rekening te houden met de functionaliteiten die jij wenst. Als jij veel functionaliteiten wenst, dan kan de prijs hoog oplopen. Wanneer je vooraf een budget opstelt, kan je rond het budget blijven hangen en geef je minder snel te veel uit voor een slaapbank.

Related Posts