Home Industrie 4 tips om je bedrijfspand beter te beveiligen

4 tips om je bedrijfspand beter te beveiligen

Door bouwsuper
4 tips om je bedrijfspand beter te beveiligen

We doen er alles aan om ons huis en ons gezin te beschermen, maar hoe zit het met de bescherming van jouw bedrijf? Diefstal en brand hebben een grote impact op bedrijven. Het vervangen van spullen, de schade aan het bedrijfspand en personeel dat letsel oploopt, kost veel geld. Het is daarom belangrijk om als ondernemer goed na te denken over de beveiliging van jouw bedrijf.  Hieronder volgen 4 tips om jouw bedrijfspand beter te beveiligen. Zo krijg je een beeld bij de verschillende manieren waarop jouw bedrijfspand beter beveiligd kan worden.

1. Camerabeveiliging

Allereerst bespreken we de camerabeveiliging. Dit is één van de meest gebruikte manieren om jouw pand te beveiligen. Door camera’s te installeren in en rondom het pand krijg je al snel en makkelijk een goed beeld van wat er in en rond je pand afspeelt. Zelfs na werktijd kun je op deze manier jouw pand makkelijk in de gaten houden en meldingen ontvangen wanneer de camera’s beweging of warmte constateren. Wat ook erg fijn is, is dat je bij de meeste camerabeveiliging de beelden terug kan spoelen en eventueel kan overdragen aan de politie. Wel zo handig! Wil je hierbij de hulp van een professioneel bedrijf? Kijk dan eens bij BINK Beveiliging voor meer informatie en tips.

2. Toegangscontrole

Toegangscontrole

Hiermee heb je overzicht over jouw bedrijfspand en kan niet iedereen jouw pand zomaar betreden. Je weet precies wie er waar en wanneer aanwezig is. Je kunt ervoor kiezen om een toegangscontrole bij de ingang van je bedrijf te plaatsen. Ook kun je enkele ruimtes in jouw pand alleen toegankelijk maken voor een selecte groep personeelsleden. Dit kan door middel van bijvoorbeeld een elektronische tag, een pasje, een druppel, een vingerafdruk of een code.

3. Personeelstraining

Daarnaast is het belangrijk om jouw personeel te trainen bij het handelen in onveilige situaties. Zorg er daarom voor dat je beveiligingsprotocollen hebt opgesteld. Wanneer jouw personeel is getraind in het herkennen van verdacht of bedreigend gedrag, dan kunnen onveilige situaties worden voorkomen. Mocht een onveilige situatie zich alsnog voordoen, dan weten jouw medewerkers hoe ze de kans op escalatie effectief kunnen verkleinen.

4. Voorkom diefstal door het personeel

Helaas komt het vaak genoeg voor dat jouw personeel goederen mee naar huis neemt zonder dat ze hier recht op te hebben. Ze maken zich dan schuldig aan diefstal. Voer daarom altijd een achtergrondcontrole uit voordat je nieuw personeel aanneemt, zodat je precies weet wie in jouw bedrijf komt werken. Leg daarnaast uit dat diefstal niet wordt getolereerd en wat de consequenties hiervan zijn. Tot slot is het belangrijk om te vertellen welk personeel in welke ruimtes van jouw bedrijfspand mogen komen. Ruimtes waar ze niets te zoeken hebben, kan je ook extra beveiligen met toegangscontrole.

Wil jij graag de beveiliging van jouw bedrijfspand goed geregeld hebben? Dan kan je met een borg certificaat aantonen welke beveiligingsmaatregelen er zijn genomen in jouw bedrijfspand.

Related Posts