Home Wonen 4 fijne, minder bekende plaatsen om te wonen

4 fijne, minder bekende plaatsen om te wonen

Door bouwsuper
4 fijne, minder bekende plaatsen om te wonen

Hoewel veel Nederlanders in de grote steden wonen, is door de hoge huurprijzen duidelijk een verschuiving naar de kleinere plaatsen en het achterland te merken, waar je nu eenmaal meer huis voor je geld krijgt. Ook in de minder voor de hand liggende plaatsen in Nederland kan het prima wonen zijn. Daarom zetten we een aantal plaatsen op een rijtje waar het prima wonen is.

Hulst

Wil je wel in Nederland blijven wonen, maar graag meer tijd besteden in mooie Belgische steden, dan is Hulst een geschikte basis. Dit oude vestingstadje van 11.000 in het zuiden van Zeeuws-Vlaanderen ligt op 30 kilometer van Antwerpen. Gent, misschien wel de leukste en mooiste stad van België, is niet veel verder weg. Hulst zelf ligt te midden van natuurgebieden in een van de rustigste stukjes van Nederland. Het stadje heeft een centrumfunctie voor de regio en is daarom van veel gemakken voorzien. Hulst is ook populair bij Vlamingen. Alle reden dus om een makelaar in Hulst te contacteren.

Bergen op Zoom

Bergen op Zoom is zo’n stad waar je eigenlijk nooit iemand over hoort. Dat is onterecht, want het is een mooie stad op een handige locatie. Bergen op Zoom heeft een mooi historisch centrum dat hier en daar een beetje Belgisch aandoet. Er valt genoeg te winkelen en het centrale marktplein is mooi en gezellig. De stad ligt aan het Markiezaatsmeer en vlak bij een snelweg die het gemakkelijk maakt om snel in Zeeland, Antwerpen, Breda, Rotterdam en Dordrecht te komen. Met het openbaar vervoer is de Randstad ook prima te bereiken.

Gennep

Voor zij die werken in Nijmegen zal bekend zijn hoe moeilijk het is om momenteel een huis te vinden in die stad, waar na Amsterdam en Utrecht de grootste woningnood heerst. Ook in de omliggende dorpen is het moeilijk. Een kleine 20 kilometer ten zuiden van Nijmegen ligt Gennep, een bescheiden stad waar de huizenprijzen een stuk lager liggen. Het winkelaanbod is daar groter dan je zou denken voor een stadje van 9.400 inwoners en de snelweg is relatief dicht in de buurt. Daarnaast zijn er nog twee andere routes om Nijmegen te bereiken. Gennep ligt een mooie omgeving met waterrecreatie en natuur. Winkelen of tanken in Duitsland gaat ook makkelijk vanuit Gennep.

Fijne, minder bekende plaatsen om te wonen

Gorinchem

Gorinchem bevindt zich op een gunstige locatie voor het bereiken van Utrecht, Rotterdam en Breda. Het is een bescheiden stad met 37.000 inwoners gelegen aan het water. Het is er aanzienlijk rustiger dan in het nabijgelegen Dordrecht, maar dat wil niet zeggen dat er niets te doen. Gorinchem heeft een zeer aantrekkelijk en gezellig stadscentrum vol horeca en winkels. De natuur is vlakbij met de Biesbosch praktisch om de hoek, en ook waterrecreatie is uitgebreid mogelijk. Wil je een dagje de stad uit, dan pak je zo het veerpontje naar het mooie, rustige Woudrichem aan de overkant van de Boven-Merwede.

Related Posts