Home Klustips 3x Innovatieve tips voor het inrichten van een vergaderkamer

3x Innovatieve tips voor het inrichten van een vergaderkamer

Door bouwsuper

Persoonlijkheid is vandaag de dag enorm belangrijk, zo ook in de bedrijvensector. Dit betekent dat een kantoorinterieur met de bijbehorende vergaderruimtes echt iets uit mogen stralen. Warme kleuren, unieke designs en creatieve details: het zijn ware sfeermakers! In deze blog vind je 3x tips voor een unieke inrichting van een vergaderkamer.

Wie aan een kantoorinrichting denkt, heeft misschien al snel het beeld van een saaie en steriele ruimte voor zich. Anno nu is dat echter volledig verleden tijd! Een beetje stijl en flair moet echt kunnen in de vergaderruimte.

Naast dat het er fraaier uitziet, zorgt een stijlvolle inrichting er ook voor dat de werknemers zich beter op het gemak voelen in de ruimte. En dat is natuurlijk bevorderlijk voor betere werkresultaten! Vergaderingen worden er zo namelijk een stukje productiever op.

  1. Kies stijlvolle en comfortabele meubelstukken

De tafel is uiteraard het centrale punt in de vergaderkamer. Wij adviseren om te kiezen voor een houten variant. Daarmee voeg je warmte en knusheid toe aan het kantoorinterieur. Bij Meneer van Hout vind je een uitgebreid assortiment van vergadertafels, allen met een sterk kwalitatieve afwerking.

Deze tafels zijn gemaakt van duurzaam massief hout en verkrijgbaar in allerlei stijlen. Onbehandeld of gelakt, met een houten of metalen onderstel, en geleverd in de natuurlijke houtkleur of geverfd: voor iedere vergaderkamer is er wel een geschikte variant te vinden.

Ook comfortabele stoelen zijn van belang. Hoewel je natuurlijk kunt gaan voor de traditionele bureaustoel, is er meer dan dat. Zo zijn kuipstoelen momenteel helemaal in trek. Deze modellen zijn er ook verkrijgbaar met wielen, om zo dicht bij het praktische doeleinde te kunnen blijven. Om niet te vergeten te benoemen dat het aangenaam bivakkeren is in de kuipstoel. Comfortabel vergaderen in stijl: het is allemaal mogelijk!

  1. Houd het groen

De groene woontrend is ook heel goed toe te passen op de vergaderruimte. Planten, planten en nog eens planten: hoe meer, hoe beter. Ook bloemen doen het goed. Vind je dat teveel gedoe? Denk er dan eens over na om een muur of de stoelen een groene lik verf te geven. Een simpele oplossing voor het creëren van een meer natuurlijke omgeving.

Planten zorgen voor een huiselijke sfeer, wat de vergaderkamer prettiger maakt. Een ander voordeel: de lucht wordt beter gezuiverd. Dat is helemaal ideaal voor vergaderruimtes die middenin het kantoorgebouw geplaatst zijn, waardoor er geen ramen opengezet kunnen worden. Zuurstofgebrek is voortaan verleden tijd! 

  1. Zorg voor een creatieve uitstraling

Wie zich in een inspirerende omgeving bevindt, zal een sterkere neiging hebben om harder aan het werk te gaan. Een beetje creativiteit is dan ook belangrijk – ook in de vergaderruimte.

Je kunt heel goed zelf gaan klussen om de vergaderkamer op een creatieve manier in te richten. Haal bijvoorbeeld het alledaagse flip-over bord de zaal uit, en maak een muur vrij om daar in het vervolg aantekeningen op te maken. Dit kan bijvoorbeeld met krijtverf, maar ook een raster- of prikbordmuur doet het uitstekend. Naast tekst, kun je zo ook meer visuele input kwijt tijdens de vergadering. Door uitgescheurde krantenartikelen, kleurrijke foto’s en aanmoedigende quotes een plek te kunnen geven, ga je meer werken met een moodboard perspectief.

Een ander creatief voorbeeld: voeg schommels toe aan de vergaderruimte. Natuurlijk is het praktisch om op een stijlvolle kuipstoel aan een warme houten vergadertafel te kunnen zitten, maar een amusante en nuttige toevoeging aan de kamer zijn schommels. Voor een korte bespreking of een snelle één-op-één meeting wordt de setting hierdoor nog informeler. En deze ongedwongenheid brengt mogelijk de beste nieuwe ideeën voort!

Een unieke werkomgeving

Er zijn een heleboel mogelijkheden om de vergaderkamer een bijzondere make-over te geven. Zeg de doorsnee cleane uitstraling, met onpersoonlijke meubelstukken en eentonige witte muren, vaarwel. Verras je collega’s met een totaal innovatieve werkomgeving – en geniet van een extra stukje creativiteit en productiviteit!

Related Posts