Home Klustips 3 veelvoorkomende technische problemen thuis (en hoe je deze oplost)

3 veelvoorkomende technische problemen thuis (en hoe je deze oplost)

Door bouwsuper
3 veelvoorkomende technische problemen thuis (en hoe je deze oplost)

In ieder huis gaat er weleens iets kapot. Dat kan de cv-ketel zijn, de wasmachine of de stofzuiger. En de problemen worden helemaal groot als je router of modem het begeeft. Hoe kun je immers zonder wifi de dagen doorkomen? Gelukkig is er overal een oplossing voor. In dit artikel staan 3 voorbeelden van vaak voorkomende problemen en ontdek je hoe je deze kunt oplossen.

Cv-ketel kapot

Je staat onder de douche en ineens wordt het water koud. Of je zit op een winterdag binnen en je vraagt je af waarom het zo fris is. Waarschijnlijk heb je dan te maken met een storing in de cv-ketel. Een storing in de ketel kan het beste door een specialist worden opgelost.

Dit heeft meerdere redenen. De kennis is aanwezig, net als de juiste onderdelen. Wel kun je zelf het een en ander doen. Controleer bijvoorbeeld of de stekker in het stopcontact zit en de zekeringen nog werken. Als de druk lager dan 1 bar is, kun je de ketel zelf bijvullen. Check ook altijd even of de thermostaat niet te laag staat en de radiatoren open staan. Als dat allemaal goed is en de ketel doet het nog niet, dan is het tijd om een specialist te bellen.

Wifi

Wifi

Zowat niemand kan nog zonder wifi. Als je met je gezin op vakantie gaat is het zwembad niet meer het belangrijkste, maar de vraag of er wifi is. Thuis is dat een vanzelfsprekendheid, maar ook het vanzelfsprekende kan ineens weg zijn. Storingen zijn er vaker en het eerste wat je doet is met je mobiele data checken of meer mensen in de wijk last hebben van de storing.

Als dat niet het geval is, kun je de modem en router bekijken. Controleer of alle kabels goed vastzitten. Als dat zo is, doe je de stekker van de modem een halve minuut uit het stopcontact. Het opstarten kan even duren. Brandende lampjes geven aan of je weer verbinding hebt. Werkt ook dat niet, dan zijn er nog andere mogelijke oorzaken. Het kan een stoorzender zijn, zoals een babyfoon. Kom je er niet uit, dan zul je om hulp moeten vragen.

Geen water

Hierbij gaat het niet om de temperatuur van het water, maar om het ontbreken ervan. Het eerste dat je doet is kijken bij het waterbedrijf of er een storing is. Op de kaart zie je ook meteen wanneer de storing verholpen is. Als jouw storing er niet tussen staat, is het zaak om even bij de buren aan te bellen. Hebben zij wel water, dan zit het probleem rond je huis.

Het zou kunnen dat de zeefjes van de kranen verstopt zitten. Check ook of de hoofdkraan en de tussenkranen open staan. In flatwoningen of appartementen kan een storing in de hydrofoor zitten. In dat geval moet je contact opnemen met de beheerder van het gebouw.

Blijft er niks uit de kraan komen, dan zul je een specialist moeten laten langskomen.

Related Posts