Home Wonen 3 redenen om jouw woning te isoleren in de zomer

3 redenen om jouw woning te isoleren in de zomer

Door bouwsuper
3 redenen om jouw woning te isoleren in de zomer

Nu we in Nederland al een paar warme weken achter de rug hebben, zal je misschien gemerkt hebben dat jouw woning erg snel opwarmt. Het liefst lig je lekker in de tuin met een koud drankje en denk je helemaal niet aan klussen in huis. Toch is het verstandig om hier juist wél even aan te denken, want de kans is groot dat er nog flink wat te isoleren valt in jouw woning. Veel mensen denken pas aan isoleren als het koud wordt, maar er zijn voldoende redenen waarom je nú je woning het beste kunt laten isoleren. We geven je graag wat redenen ter inspiratie, zodat je gelijk aan de slag kunt.

Je zit er met koud weer lekker bij

Het eerste voordeel wat we graag willen benoemen is dat je er in de winter helemaal piekfijn bij gaat zitten als je nu de isolatie op orde brengt. Waarom zou je pas willen besparen als het al koud is? Nu zal je verwarming niet op volle toeren draaien. Sterker nog, bij veel huishoudens staat deze vanaf het begin van de zomer volledig uit. In de herfst ga je deze langzaam weer gebruiken, maar hoe fijn zou het zijn als je dit nog even kunt uitstellen? Met de juiste vloer isolatie heb je dan nog geen koude voeten in de herfst. Als de boel goed geïsoleerd is kun jij misschien wel een maand langer zonder extra stookkosten, puur omdat die extra verwarming niet per se nodig is. Ideaal!

Isoleren werkt twee kanten op

Veel mensen denken direct aan het verminderen van de stookkosten als het om isolatie gaat. Dat is natuurlijk ook een groot voordeel, want hoe beter je huis geïsoleerd is, des te minder je hoeft te stoken om het warm te krijgen en houden. Toch werkt isolatie niet alleen heel goed bij koud weer, maar ook bij warm weer. Als de zon de hele dag op jouw huis schijnt, zal deze ontzettend snel opwarmen. Jij pakt direct de airco en ventilator erbij om je woning af te koelen, maar bij goede spouwmuurisolatie is dit een stuk minder nodig. Dit zorgt er namelijk voor dat alle kieren gedicht worden, waardoor de warmte niet snel jouw woning binnentreedt.

Minder lange wachttijden

Minder lange wachttijden

Hoewel het in de bouw bijna altijd druk is en je met lange wachttijden te maken hebt, is deze alsnog korter in de zomer dan in de winter. Vooral met klussen die te maken hebben met verduurzaming en besparen op de energierekening. Dit komt natuurlijk grotendeels omdat mensen pas aan isolatie denken wanneer het weer koud wordt. Als jij in de zon in je tuin ligt, zal het niet snel in je opkomen dat de verwarmingskosten zo hoog zijn de komende maanden. Om die reden kun je het beste in de lente en de zomer je huis verduurzamen en isoleren. De wachttijden zijn korter, je wordt sneller geholpen en je weet zeker dat het voor de koude periode geregeld is. Veel isolatiewerkzaamheden kunnen binnen een dag uitgevoerd zijn, dus voor je het weet is de klus alweer geklaard!

Related Posts