Home Klustips 3 handige klustips om je huis voor te bereiden op onverwachte situaties

3 handige klustips om je huis voor te bereiden op onverwachte situaties

Door bouwsuper
3 handige klustips om je huis voor te bereiden op onverwachte situaties

Op veel situaties zijn we veelal goed voorbereid. We hebben rookmelders, de juiste papieren, ehbo-voorzieningen. Echter kun je niet op voorhand op de hoogte zijn van alle situaties die plaatsvinden, waardoor het een praktische zaak kan zijn om op menig gebeurtenis voorbereid te zijn. Maar hoe verwezenlijk je die voorbereiding zo praktisch mogelijk?

Overstromingen en lekkages

lekkages

Hoewel de kans op een overstroming of lekkage te allen tijde aanwezig is, zal deze kans – naarmate de seizoenen vorderen, aanzienlijk toenemen. Niet alleen is een overstroming of lekkage zelf erg vervelend, ook zijn de gevolgen uiterst nadelig. een lekkage zorgt namelijk voor vochtige omgevingen rondom en bovenal in je huis, waaronder het afbrokkelen van beton of het verschijnen van vieze plekken op de muur. Daarnaast tast dit de gehele constructie van je huis aan en kan de schimmel, die veelal als gevolg van lekkages en overstromingen dient, voor een verslechterd immuunsysteem zorgen. Kortom: lekkages en overstromingen zijn situaties die je, indien mogelijk, liever voorkomt. Bespaar jezelf daarom ook de moeite, want een dompelpomp online kopen is voordelig én handig. Ook zou je een waterpomp kunnen bestellen, want ook deze is je reddende engel in dit soort – en dergelijke situaties.

Veiligheidsvoorzieningen

Naast de wat meer praktische situaties die voorkomen kunnen worden, zijn er ook situaties die van levensbelang kunnen zijn. Ongelukken zitten immers in een klein hoekje en indien je niet de juiste middelen hebt om deze te verhelpen en of te stelpen, kan dit grote gevolgen hebben. Zorg er daarom voor dat je te allen tijde, in ieder geval de basis aan EHBO-voorzieningen, juiste middelen in huis hebt. Denk hierbij niet alleen aan de simpele aspecten als verband, pleisters en pijnstillers, maar ook aan het overzichtelijk organiseren van belangrijke gegevens en telefoonnummers.

Brand- en asbest melders

Waar lekkages, overstromingen en verwondingen behoorlijk direct zichtbare gebeurtenissen zijn, zijn er ook situaties die, letterlijk en figuurlijk, je woning insluipen. Een brand bijvoorbeeld, kan dusdanig klein beginnen dat deze onopgemerkt blijft, totdat de vlammen uitslaan en het enigszins beperken van schade niet langer mogelijk is. Ook stoffen als asbest kunnen onopgemerkt je huis binnenglippen, terwijl de gevolgen er niet minder om zijn. Zorg daarom dan ook dat, ook al is het al verplicht en zal menig mens deze al tot zijn beschikking hebben, je over een brand- en een asbest melder beschikt. Je eigen veiligheid begint immers bij jezelf.

Related Posts