Home RuimteWoonkamer 10x paasdecoratie inspiratie

10x paasdecoratie inspiratie

Door Maxime

Komend weekend is het Pasen. Ook al is Pasen voor de meeste Nederlanders niet veel bijzonder. We zijn vrij dat is vooral leuk, en willen dan toch graag wat Pasen toevoegen in huis of aan het paasontbijt. Om wat leuke ideeën op te doen heb ik wat tips op een rijtje gezet.

Paaseieren schilderen

Deze kan natuurlijk niet ontbreken. Niet super origineel maar zo leuk om te doen met de kids. Laat ze de eieren beschilderen op een manier zodat het goed past in het interieur. Schilder ze bijvoorbeeld helemaal zwart en ga daarna met een witte stift erop tekenen. Dit geeft een moderne sfeer en past mega leuk in menig interieur. Dit kan natuurlijk ook met leuke kleurtjes.

De paastak

Een echte paastak optuigen is ook een idee. De kronkelwilg geeft je de perfecte takken hiervoor. Versier de takken met hangertjes van eitjes en paashaasjes en je hebt al snel een mega leuke Paastak staan. Plaats deze tak dan ook nog in een vaas die je kunt ‘verpasen’ voor het algehele kloppende plaatje.

Botertje

Hoe leuk is het om aan het paasontbijt je brood te besmeren met een boter in de vorm van een paashaas. Vaak kun je deze in supermarkten als de Jumbo en de Albert Heijn rond deze tijd wel vinden. Hetzelfde geldt voor boterhamworst in de vorm van een kuiken!

Warme broodjes

Aan het paasontbijt kan een lekker paasbrood niet ontbreken. Of die veel te leuke broodjes in de vorm van een haasje, met een rozijntje als oogje. Vul dit aan met heerlijke croissantjes en natuurlijk een eitje. En vergeet de verse Jus d’Orange niet!

Taart

Verras het gezelschap aan tafel eens met een zelfgebakken taart. Ga voor een echte paastaart, met laagjes en frisse smaken. De lente vangen in een baksel. Voeg voor de leukste decoratie wat chocolade paaseitjes toe voor een directe paassfeer.

Bloemen

Pasen gaat gepaard met de lente. Bij de lente horen toch wel de frisse vrolijke bloemen. Vul een vaas met vrolijk gekleurde eieren en steek daar wat takken en bloemen in. Zo hebben je twee vliegen in één klas. De Pasen en lente in een vaas!

Servetten

Een simpele toevoeging aan het paasontbijt zijn servettenhouders. Dit kan in de vorm van een haasje zijn die je zelf hebt gemaakt. Tevens is dit een enorm leuk knutselwerkje voor de kinderen. Laat ze helemaal los gaan met gekleurd papier en stiften, en binnen no time heb je enorm leuke zelfgemaakte servettenhouders voor op tafel.

Spelletjes

Met Pasen is het tijd voor familie. Samen paaseitjes zoeken, wandelen in het zonnetje in het bos en heerlijk lang tafelen en genieten van elkaars aanwezigheid. Nu toch een momentje van verveling? Ga spelletjes spelen. Verzin zelf een spel, of ga voor een fijn bordspel.

Wandelen

Over wandelen gesproken, dit is echt een paasactiviteit. Er wordt mooi weer verwacht, dus pak die kans er ga er lekker tussenuit. Een heerlijke lange wandeling door het bos met de hond en het gezin, of bezoek een paasmarkt in de buurt.

En de 10e tip is: Geniet!

Geniet van dit vrije lange weekend. Ben fijn met vrienden en familie en geniet samen van het heerlijke ontbijt. Hopelijk ademt het huis Pasen met alle decoraties die zijn toegevoegd en mag je veel lekkere paaseitjes proeven.

Een heel fijn Paasweekend gewenst

Related Posts